Biler, trafik, by, storby (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   18. juli 2013   ·   2 MIN

Luftforurening kan få betydning for fremtidens boligvalg

Fra årsskiftet kan du se, hvordan luftforureningen er på en adresse. Mere end 2 ud af 3 siger, at det vil få betydning for fremtidige boligvalg, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk

Luften er tyk af bilos, når man cykler gennem Københavns gader i myldretiden. Man er ikke i tvivl om, at der findes luft, der er renere end det, man netop har hevet indenbords en tirsdag eftermiddag kl. 16.30.

Men en ting er byen i myldretiden, en anden ting er huset på omfartsvejen, boligen tæt på motorvejen eller på den trafikerede vej i forstaden; Hvordan ser det egentlig ud med luftforureningen der?

Det skal et nyt kort over luftforurening fortælle os fra 2014, men allerede nu viser boligkøberne interesse for de nye oplysninger. En undersøgelse foretaget af Boligsiden.dk afslører, at mere end 2 ud af 3 mener, at forurening i høj eller nogen grad vil få betydning for deres boligvalg fremover.

Byerne bliver ikke affolkede

Spørgsmålet er, hvordan billedet ser ud, når kortet bliver offentliggjort, og når det formodentlig bekræfter det, vi allerede ved: At der er mere forurenet tæt på de store og tættrafikerede veje end andre steder.

”Kortet kan være en god indikator for graden af forurening, men jeg tror ikke, det vil få folk til pludselig at fravælge at bo i byen, hvis det er der, de har lyst til at bo. Man ved godt, at der er mere luftforurening i byen end på landet, og det tager man med som bybo. Men det nye kort kan være med til at sætte gang i debatten om, hvor meget luftforurening betyder, og hvor meget vi bør acceptere, der hvor vi bor”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

 

Beliggenhed, beliggenhed – og forurening?

Før luftforureningskortet er en realitet, viser Boligsiden.dks undersøgelse, at forureningen er noget, der optager boligkøberne. Men luftforurening er kun en af mange faktorer, der kan spille ind i et boligkøb.

”Selvfølgelig vil man som boligkøber helst ikke have dobbelt op på luftforureningskontoen, men der er mange andre faktorer, der spiller ind, når man køber hus. Jeg kunne forestille mig, at hele eller dele af Strandvejen kunne være rimelig luftforurenet på grund af trafikken, men det tror jeg ikke, får køberne til at fravælge Strandvejen, der har andre og tungtvejende attributter, der tiltrækker køberne”, siger Birgit Daetz.

 

Sådan gjorde vi

I perioden 8. juli til 15. juli 2013 stillede vi følgende spørgsmål på Boligsiden.dk: Vil nye kort, der viser luftforurening i et område, få betydning for dit boligvalg? 1.375 brugere svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Vil nye kort, der viser luftforurening i et område, få betydning for dit boligvalg? (Boligsiden.dk)

Kategorier

Bolighandel

Relaterede artikler

21. August 2018
Mange potentielle boligkøbere overvejer, om de skal købe bolig sammen med venner eller...
25. July 2018
Du vil gerne flytte hjemmefra, men det er ikke let at få en lejlighed, som er til at...

 

Læs mere

Det går stærkt på sommerhusmarkedet
19. august 2018   ·   1 MIN

Dyrt eller billigt: Det koster et hus i din kommune
17. august 2018   ·   2 MIN

Hvert fjerde hus bliver nu solgt på under en måned
15. august 2018   ·   2 MIN

10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN

Størst og mindst: Se rekorderne på boligmarkedet
10. august 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huspriserne stiger i 65 kommuner
8. august 2018   ·   3 MIN
10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN
Sommerhuspriserne er eksploderet i Hovedstaden
22. juli 2018   ·   1 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646