Huse, tag, Lejligheder, By (Foto: Camilla Nathan)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   28. juni 2013   ·   2 MIN

Små huse er nemmest at sælge

Småt er godt: Små hjem bliver solgt hurtigere end store kasser, viser tal fra Boligsiden.dk

Små huse er populære. De er billige, og de er gode alternativer til et liv i en etageejendom. Derfor er der også en vis retfærdighed til, når huse under 125 kvadratmeter bliver solgt hurtigere end de større naboer.

”Huse under 125 kvadratmeter blev det seneste år solgt på lige godt 200 dage. Rykker man en størrelse op til 125-175 kvadratmeter tager det ca. 250 dage, og er huset over 175 kvadratmeter tager det op i mod 300 dage”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, der fortsætter:

”Når det så er sagt, så er der tale om gennemsnitstal. Salgstiderne er i høj grad afhængige af beliggenheden, og der er store variationer mellem kommunerne. Men det betyder bare, at et lille hus i en af de ”hurtige kommuner”, formodentlig vil blive solgt langt hurtigere end de 200 dage”.

Læs også: Her får du solgt dit hus

 

Rift om de mindre huse

Der er naturligt et større marked for de mindre huse end for de større. Det hænger sammen med, at flere har råd til husene, der ikke koster en bondegård. Man kan derfor også se, at der det seneste år er solgt flere af de små huse, end der p.t. er udbudt til salg.

Husene under 125 kvadratmeter holder sig i gennemsnit under 1,5 millioner kroner. Er man heldig at gafle sig et af de helt små huse under 75 kvadratmeter, slipper man i gennemsnit under 900.000 kr. Til gengæld skal man også være hurtigt ude, for af de huse, der er til salg netop nu, udgør de helt små huse kun lige godt 2 procent.  Samlet set udgør husene under 125 kvadratmeter 31 procent af de huse, der er udbudt til salg netop nu.

 

Optimistiske sælgere

Et lille kuriosum er, at sælgerne af miniputhusene på under 75 kvadratmeter – statistisk set – lægger ud med en udbudspris, der er ganske høj pr. kvadratmeter. Husene på under 75 kvadratmeter bliver i gennemsnit udbudt til 17.000 kr. pr. kvadratmeter, hvilket er en kvadratmeterpris, der er 5-6.000 kr. højere end for alle andre husstørrelser. Men det er også på miniputhusene, at der gives det største nedslag i prisen, og salgspriserne pr. kvadratmeter endte det seneste år med at matche salgspriserne for de større huse. Noget kunne tyde på, at de små huse godt nok er populære, men at køberne også er skrappe, når prisen skal forhandles.

Relaterede artikler

19. January 2018
I 14 af landets 98 kommuner blev mere end fem procent af alle kommunens huse solgt i 2017....
3. January 2018
Boligsalget nåede nye højder i det forgangne år, hvor der blev handlet bolig for 173...

 

Læs mere

Mest gang i de store sommerhusområder i 2017
21. januar 2018   ·   1 MIN

Hele Danmarks boligmarked: Det lysner over Fyn
20. januar 2018   ·   3 MIN

Her blev mere end fem procent af alle huse solgt
19. januar 2018   ·   2 MIN

Top 10: Her er størst ulighed på boligmarkedet
18. januar 2018   ·   3 MIN

Nedslag på villaer er det laveste i fem år
16. januar 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646