Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   2. juni 2013   ·   2 MIN

Energirigtige rækkehuse giver villaer baghjul

Langt flere rækkehuse end villaer har de gode energimærker, viser undersøgelse lavet af Boligsiden.dk

Nye vinduer, isolerede ydermure og varmeudgifter, der holder sig i den lave ende giver et godt energimærke i energirapporten. Og her stikker rækkehusene i den grad af og lader gamle, utætte villaer stå måbende tilbage.

”10 gange så mange rækkehuse som villaer har energimærke A, når vi ser på andelen af de boliger,  der er sat til salg netop nu. 3,5 gange så mange rækkehuse som villaer har energimærke B, og tilnærmelsesvis dobbelt så mange rækkehuse som villaer er sat til salg med energimærke C”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

 

Rækkehuse i A-rækken

Det er især på de bedste energimærkninger, at rækkehusene for alvor rykker fra. Hvor over 10 procent af de rækkehuse, der er til salg netop nu, har energimærke A, er det blot 1 procent blandt villaerne. 16 procent af rækkehusene bryster sig med et B-mærke, mens det kun gælder 4,5 procent af villaerne.

”Ser man på hele standen af henholdsvis rækkehuse og villaer, er villaerne  gennemsnitligt ældre. Der er mange gamle villaer, der ikke er blevet renoveret og har et levn af gamle ruder og dårlig isolering. De nyere rækkehuse er i langt højere grad bygget med bedre isolering fra starten af, og mange spritnye rækkehuse i topmaterialer og med en gennemtænkt energiløsning trækker gennemsnittet op”, siger Birgit Daetz.

 

Rækkehuse med C, villaer med D

Det energimærke, de fleste rækkehuse løber af med, er C. Det vil sige det tredjebedste på skalaen fra A-G. Knap 30 procent af rækkehusene, der er til salg netop nu, flager med et C-mærke.

Villaerne derimod er et nummer bagud i køen. Her er det kategori D, der dominerer, og 28 procent af villaerne, der er til salg netop nu, har en D-mærkning.

Hvor skalaen for rækkehuse vejer tungt i de gode energimærker, ligger villaerne i midten af skalaen.

Energimærke kan forbedres – det kan beliggehed ikke

Husejerne med de dårlige energimærker kan se misundeligt til, mens husene med de gode energimærker stikker af med højere salgspriser og en lavere salgstid.

Den gode nyhed er, at man som ejer af en bolig, der er tynget af et G-mærke, ofte kan gøre noget ved det. I modsætning til beliggenheden, der ikke sådan lader sig rykke, kan et energimærke forbedres og resultere i både minimerede energiudgifter, højere pris og kortere salgstid.

 

Sådan gjorde vi

Vi har lavet opgørelser over det aktuelle udbud af henholdsvis villaer og rækkehuse og set på andelen af huse med forskellige energimærker og udbudspriser. Vi har desuden set på villaer og rækkehuse solgt de seneste 12 måneder og set på energimærkning, salgstider, salgspriser pr. kvadratmeter.

Relaterede artikler

11. April 2017
Er det sværere at sælge dit hus, hvis du bor i nummer 13? Og er det rigtigt, at huse i...
8. April 2017
En afstemning på Boligsiden.dk viser, at 70 procent af brugerne skal bruge påsken på...

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN
Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646