Nye energiafgifter kommer til at goere ondt på boligejere med oliefyr. Boligsiden.dk
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    klima   22. april 2013   ·   2 MIN

Snusfornuftige boligejere vil spare på energien

Hver tredje har planlagt at skifte vinduer, isolere eller på anden måde energirenovere sit hus i år. 11 procent har allerede gjort det, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk

Der er gået god gammeldags snusfornuft i boligejerne, der gerne vil betale for fx at få skiftet vinduer ud eller på anden måde energirenovere huset.

”En energirenovering betaler sig på sigt, men skal finansieres nu og her. For mange vil det derfor være et meget bevidst valg at investere nu og her for at opnå en besparelse på energiregningen på sigt”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

 

Hver tredje har planlagt en energirenovering i 2013

En undersøgelse blandt 519 af Boligsiden.dks brugere viser, at hver tredje har planlagt en energirenovering i 2013. Af dem har hver tredje planlagt en gennemgribende energirenovering, hvor de resterende har planlagt en mindre renovering.

11 procent har allerede gennemført en energirenovering i år, og ydermere svarer 15 procent, at de måske vil renovere,  men ikke har planlagt noget endnu.

Alt i alt er det langt over halvdelen, der enten skal gøre, har gjort eller ikke er afvisende over for at gøre noget ved hjemmet, der kan hjælpe på varmeregningen.

 

Huse med energimærke A udgør under 2 procent

Der er god grund til at se på tiltag, der kan gøre boligen mere energivenlig. Af de huse der blev solgt det seneste år, havde 1,6 procent energimærke A.

”3 ud af 4 af de villaer og rækkehuse, der blev solgt det seneste år, har energimærke D eller dårligere. Der vil være mange hjem, hvor der vil være energi-penge at spare på en isolering eller vinduesudskiftning”, siger Birgit Daetz, og fortsætter: ”Samtidig ser vi, at boliger med en god energimærkning holder prisen bedre i forbindelse med salg. Så går man i salgstanker, kan det også være en ide at tænke i energiforbedringer”.

Læs også Huse med energimærke A holder prisen

 

Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk spurgte vi ”Forventer du at energirenovere din bolig i 2013, fx få nye vinduer, isolere ydermuren mv?” 519 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Forventer du at energirenovere din bolig i 2013 (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

5. December 2017
Der er markante forskelle på den gennemsnitlige kvadratmeterpris på et hus internt i de...
8. July 2016
Med et håndværkertilbud kan du spare så meget på selve huset, at du ud over huset i sig...

 

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN
Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646