Lejligheder, altan, gårdhave (Foto: Michael Alm - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   19. april 2013   ·   1 MIN

Prisen på lejligheder stiger med rekordfart i Nordjylland

Siden sidste år er priserne på ejerlejligheder steget med næsten 20 procent i Nordjylland. Alene fra februar til marts i år steg priserne med over 7 procent. I resten af landet stiger priserne i mere moderat tempo, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks

Nordjylland er ikke bare månedens men også årets højdespringer, når det kommer på udviklingen i ejerlejlighedspriser. Her er priserne steget langt mere end i resten af landet, viser det nyeste tal fra Boligsiden.dk.

”Sammenlignet med sidste år er priserne på ejerlejligheder steget med 19,3 procent i Nordjylland. Det er næsten dobbelt så meget som den, region der har haft den næsthøjeste stigning, nemlig Region Syddanmark med 10,6 procent”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I kroner og øre svarer det til, at gennemsnitslejligheden er blevet 200.000 kr. dyrere end for et år siden.

 

Stor udvikling den seneste måned

Alene den seneste måned er priserne steget med 7,2 procent i Nordjylland, hvor region Sjælland denne gang er på andepladsen med en stigning på 4,9 procent.

”Der er sket en stor udvikling over hele linjen for ejerlejligheder i Nordjylland. Priserne er steget og samtidig giver man i Nordjylland markant mindre nedslag i prisen. Nyeste tal viser, at Nordjyderne giver nedslag på 442 kr. pr. kvadratmeter, mens alle andre regioner har nedslag på over 600 kr. pr. kvadratmeter for ejerlejligheder”, siger Birgit Daetz og fortsætter: ”Samtidig er salgstiderne på ejerlejligheder raslet ned i Nordjylland. De er faldet med over 24 procent siden sidste år og med over 10 procent den seneste måned. Det er virkelig et markant ryk, vi er vidne til”.

Kvadratmeterpriser stadig moderate

Til trods for den store procentvise udvikling i priserne, er de nordjyske ejerlejligheder i dag ca. 25 procent billigere end landsgennemsnittet. Sådan ser billedet også ud for villaer og rækkehuse, mens Nordjylland ligger over landsgennemsnittet på priser for sommerhuse.

Relaterede artikler

4. August 2018
I 12 kommuner blev der solgt over 100 sommerhuse i løbet af første halvår 2018, men...
29. July 2018
En oversigt over boligsalget i København viser, at der i første halvår af 2018 blev solgt...

 

Læs mere

Det går stærkt på sommerhusmarkedet
19. august 2018   ·   1 MIN

Dyrt eller billigt: Det koster et hus i din kommune
17. august 2018   ·   2 MIN

Hvert fjerde hus bliver nu solgt på under en måned
15. august 2018   ·   2 MIN

10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN

Størst og mindst: Se rekorderne på boligmarkedet
10. august 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huspriserne stiger i 65 kommuner
8. august 2018   ·   3 MIN
10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646