Vand, Hav, Sten, Strand, Sand, Solnedgang, Sommerhus, Fritidsbolig (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligtyper   22. marts 2013   ·   3 MIN

Hvilken sommerhustype er du?

Børnevenlige badeland eller stille strandture? Vi har forskellige ønsker for den perfekte sommerhusferie. Det kræver forberedelse at finde det helt rigtige sommerhus. Find din sommerhustype, før du finder sommerhuset på Boligsiden.dk

Nogle er til børn og ballade, fest og farver, badeland og et livligt sommerlandsmiljø, hvor der er mulighed for at møde andre sommerhusgæster, og hvor der med garanti vil være et aktivt sommerliv. Andre er til fred og ro, meditative gåture, en fredelig solbænk i sommerhushaven, hvor der er langt til nærmeste nabo, og hvor man kan nyde en kold limonade og en god bog, samle tankerne eller lade dem flyve – helt uforstyrret.

Når du ser på sommerhus, skal du tænke på, at det skal være dit sommerfristed, hvor du føler dig godt tilpas, og hvor du finder det, du søger – hvad enten det er en fredfyldt ensomhed eller nabofyldt sommerliv.

 

Social sommernyder

Kan du lide, der er mennesker omkring dig, der er i lige så god sommerstemning som dig? Så skal du kigge efter sommerhus i de områder, hvor der er flest sommerhusgæster samlet. Du vil finde dig godt til rette på Nordsjællands vestkyst i områderne omkring Tisvildeleje, Rørvig, og ved bugten nord for Høve.

Er du til Vesterhavet, skal du kører mod Oksbøl, fortsætte helt ud til vandet og køre lidt syd mod spidsen. Her finder du mange andre sommerhusejere og et feriecenter med vandland, wellness og alt, hvad familien kan ønske sig. Her er der garanti for god sommerstemning og glade sommergæster.

Et andet populært sommerhusområde ligger omkring Billund. Havet er godt nok ikke inden for gåafstand, men til gengæld har du evigt populære Legoland lige ved hånden, og mangler du en legekammerat til dit barn, er Billundområdet det absolut bedste bud på børnesjov og nye venner.

 

Fredfyldt sommeridyl

Er du ikke til vandland, souvenirshops og naboer hele vejen rundt, skal du kigge efter sommerhus andre steder i landet. Dine muligheder for at bo helt tæt på vandet bliver begrænset en del,  for de glade sommerhusgæster har det med at søge mod strandene. Til gengæld har du muligheder for at få et sommerhus til en rigtig god pris, når du giver køb på strandkanten, og samtidig kan du få den fredelige sommeroase, du søger.

Kig på kortet, og gå efter de lysegrønne områder, hvor der er mellem 5 og 9 sommerhuse pr. kvadratkilometer. De lysegrønne områder ligger ofte i periferien af de mere tæt bebyggede sommerhusområder. Jo længere væk du kører fra de røde områder på kortet, jo mere spredt ligger sommerhusene.

Bevæger du dig ud i de mørkegrønne områder, kan du risikere, at der slet ikke er sommerhuse til salg. Men har du fundet et hus, og kan du se på kortet her, at det befinder sig i et mørkegrønt område – så kan du se frem til en sommer, hvor du kan handle i det lokale supermarked, uden at stå på nakken af de andre sommerhusturister.

Fakta: Her kommer tallene fra

  • Boligsiden.dk undersøgte, hvor mange fritidshuse, der lå inden for en kvadratkilometer
  • Herefter inddelte de et Danmarkskort i zoner, hvor områder med flest sommerhuse pr. kvadratmeter er røde, og hvor områder med færrest sommerhuse pr. kvadratmeter er mørkegrønne.

Læs også:

Spar over 100.000 kr. på sommerhuset

Boligjagt i påsken er ikke en myte

Relaterede artikler

8. April 2018
Der er nu 11 procent flere sommerhuse til salg i Danmark end for blot en måned siden,...
3. April 2018
Alene i januar og februar blev der sat 641 nye byggegrunde til salg i Danmark....

 

Læs mere

Billige sommerhuslån hitter stort blandt køberne
26. april 2018   ·   3 MIN

Flere familier bor sammen
24. april 2018   ·   3 MIN

Her får du mest sommerhussol for pengene
29. marts 2018   ·   3 MIN

Her er Danmarks dyreste sommerhusområder
27. marts 2018   ·   2 MIN

Her er der mest rift om sommerhusene
23. marts 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning
20. april 2018   ·   3 MIN
Flere familier bor sammen
24. april 2018   ·   3 MIN
Her bor de danske singler
18. april 2018   ·   3 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646