Nat, Aften, Lejligheder, Byen, København, Efterår, Vinter (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   17. marts 2013   ·   2 MIN

60 pct. af alle ejerlejligheder sælges med energitilstand i mellemklassen

Hver anden ejerlejlighed hos ejendomsmæglerne er energimærket C eller D. Alligevel udgør disse energiklasser 60 pct. af salget. Det viser tal fra Boligsiden.dk

Selv om boliger med energimærke A og B er de mest klima- og energivenlige, nyder de ikke helt samme popularitet blandt køberne som boliger i det næst bedste lag af energimærkeordningen. I hvert fald ikke når det gælder ejerlejligheder.

En statistik over udbud og salg af ejerlejligheder fordelt på de seks energiklasser viser, at 6 ud af 10 solgte ejerlejligheder har energimærkerne C og D. Det er altså boliger i mellemlaget af energimærkningen. Andelen af disse boligsalg overstiger udbuddet af ejerlejligheder, som er C- og D-mærkede.

Efterspørgslen større end udbuddet

Totalt set er det nemlig 50 pct. af alle udbudte boliger, som har energimærke C og D. Efterspørgslen overstiger altså udbuddet af disse ejerlejligheder. Det er der ifølge Boligsidens kommunikationsdirektør en fornuftig forklaring på.

”De C- og D-mærkede ejerlejligheder er mest almindelige. Det er ofte boliger i ejerforeninger, hvor man har en ældre ejendom, som er sat i stand – for eksempel med byfornyelsesmidler. Det er tit for dyrt at gå hele vejen og energioptimere bygningen til de krav, der stilles til nybyggeri. Derfor ender man tit med en ejendom, som får et C- eller D-mærke. Dem er der masser af i de store byer, hvor salget går bedst. Og derfor er der rift om dem”, siger Birgit Daetz, Boligsiden.dk.

Siden det i midten af 2010 blev påbudt ved lov, at alle helårsboliger skal annonceres til salg med tydeligt energimærke, har der ellers generelt set været en tendens til, at køberne i stigende grad har foretrukket de mest energivenlige boliger. Det gælder tilsyneladende ikke for ejerlejlighederne.

”Hvis man ser på de ejerlejligheder, der er A- og B-mærkede, udgør de knap 10 pct. af det samlede salg. Totalt set er udbuddet dog på cirka 13½ pct. af alle ejerlejligheder, der er til salg herhjemme. Dermed er der en mindre efterspørgsel i forhold til udbuddet. Det modsatte er som nævnt tilfældet for ejerlejlighederne i den mellemste energiklasse”, fastslår Birgit Daetz.

Energimærke A holder prisen bedst

Dermed er de mest energivenlige ejerlejligheder altså knap så populære som C- og D-mærkede boliger. Men det bør ikke være nogen anledning til bekymring hos sælgerne, mener Birgit Daetz.

”Nej, slet ikke. Vores tal viser også, at ejerlejlighederne med de bedste energimærker udbydes til højere priser og alligevel er dem, der holder prisen bedst; salgsprisen ender i stort omfang på et niveau, der er meget tæt på udbudsprisen. For nogle købere er et godt energimærke væsentligt, og de betaler gerne en god pris for en god bolig”, slutter Boligsidens kommunikationsdirektør.

Læs mere om energimærket her. 

Relaterede artikler

31. March 2017
Hjemmebaren er ikke et uddødt fænomen. De festlige rammer, hvor der gerne skænkes et glas...
14. January 2017
Et større boligareal er vigtigere end plads i haven. Det viser en undersøgelse blandt...

 

Læs mere

Hvert fjerde hus bliver nu solgt på under en måned
15. august 2018   ·   2 MIN

10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN

Størst og mindst: Se rekorderne på boligmarkedet
10. august 2018   ·   2 MIN

Supersalg: Her bliver der handlet flest sommerhuse
4. august 2018   ·   2 MIN

Her er Københavns bedst sælgende bydel
29. juli 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646