Villaer sælges hurtigst omkring byerne

Hede, Stråtag, Hus, Villa, Mark, Eng, Skov, Sommerhus, Fritidsbolig, Natur, Landet (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   2. januar 2013   ·   2 MIN

Hussælgerne kommer hurtigst af med villaen eller rækkehuset, hvis boligen ligger i nærheden af de store byer. Kortest er salgstiderne omkring hovedstaden, men også i mange jyske kommuner er salgstiderne i den lave ende. Det viser nye tal fra boligsiden.dk.

Det er efterhånden blevet et fast tema i medierne, at boligmarkedet kun fungerer i og omkring København. Det er her, man sporer stigende priser, flere – og hurtigere – handler. Men på trods af, at salgstiderne for villaer og rækkehuse er landets laveste i hovedstadsområdet og i Nordsjælland, kan mange af landets andre kommuner efterhånden også være med. Det fremgår af Boligsidens Markedsindeks fra november 2012.

I København og 10 forstæder er de gennemsnitlige salgstider for villaer og rækkehuse helt nede på fem måneder eller mindre. Uden for hovedstadsområdet er det kun Halsnæs i Nordsjælland, der kan være med i dét selskab.

Men i omkring hver tredje af landets 98 kommuner er salgstiden kun marginalt længere – på mellem 5 og 7 måneder.

Pæne salgstider i sjællandske kommuner

”Man taler tit om, at især kommunerne i Vestsjælland er ramt af krisen på boligmarkedet. Men når man betragter salgstiderne her, ligger disse på et pænt niveau i kommuner som Næstved, Køge, Lejre og Greve. I sidstnævnte kommune er salgstiden endda helt nede på 137 dage i gennemsnit,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Også i mange jyske kommuner er salgstiderne for villaer og rækkehuse på mellem 5 og 7 måneder, hvilket også ses i Odense.

Store byer trækker salgstider ned

”Det er i og omkring kraftcentrene – altså de store byer – at salgstiderne ligger på et relativt lavt niveau. For eksempel Herning, Esbjerg, Aarhus, Horsens, Randers, Kolding og Aalborg. Derudover ser vi de lave salgstider i kommuner, der støder op til. Et eksempel er Favrskov, og forklaringen er blandt andet, at man relativt nemt kan komme på motorvejen og ind til jobbet i storbyen, samtidig med at huspriserne er lidt lavere i den type kommuner”, forklarer Birgit Daetz.

Relaterede artikler

26. November 2016
København og Århus skiller sig ud fra andre byer ved foreløbigt at have meget få...
30. July 2016
En delelejlighed kan være et godt alternativ til et kollegieværelse, egen lejlighed eller...