Ørestad - Græs - nybyggeri - vand - å - arkitektur (Foto David Buchmann - boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   15. januar 2013   ·   1 MIN

Nemmere at finde en andelsbolig end en ejerlejlighed

Mens udbuddet af ejerlejligheder er faldet dramatisk det sidste år, er der et stabilt antal andelsboliger til salg. I København er der nu flere andelsboliger end ejerlejligheder til salg, viser nye udbudstal fra boligsiden.dk.

Antallet af andelsboliger til salg på landsplan, som handles gennem en ejendomsmægler, har ligget på omkring 5.200 gennem hele 2012. Derimod er udbuddet af ejerlejligheder faldet dramatisk det seneste år – med 30 pct. og endnu mere i København og Region Hovedstaden. I København er der nu flere andelsboliger end ejerlejligheder til salg, og hvis udviklingen fortsætter, går der ikke længe, før andelsboligerne vil dominere over ejerlejlighederne i hele kongeriget, fremgår det af udbudstal fra boligsiden.dk.

”At der nu er flere andelsboliger end ejerlejligheder i København skyldes, at udbuddet af ejerlejligheder blev halveret i løbet af 2012, så der i dag blot er 1.200 til salg. Derimod ligger udbuddet af andelsboliger på samme niveau som for et år siden – omkring 1.750,” fortæller Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Markedet kan tippe også i Nordjylland og Sjælland

Udviklingen går i samme retning i resten af landet, men hurtigst i Region Hovedstaden, hvor der nu er 40 pct. færre ejerlejligheder til salg sammenlignet med samme tidspunkt i fjor og kun godt 200 flere ejerlejligheder end andelsboliger hos regionens ejendomsmæglere.

”Udviklingen går i samme retning i de øvrige regioner – om end der er knap så meget fart på. Men i for eksempel Region Nordjylland og Sjælland skal der ikke ret meget til, før andelsboligerne – efter enfamiliehusene – bliver den næststørste vare på hylderne hos mæglerne,” fastslår Birgit Daetz.

Følg med i udbudsstatikker på Boligsidens markedsindeks.

Relaterede artikler

26. January 2018
Det tog langt kortere tid at sælge en andelsbolig i 2017 end i 2016. Det viser nye tal fra...
11. December 2017
Indblik er i denne uge skrevet af direktør, cand. polit. Curt Liliegren fra Boligøkonomisk...

 

Læs mere

Hussalget er eksploderet i Københavns By
22. marts 2018   ·   3 MIN

Boligsalg: Købesummen falder i store dele af landet
21. marts 2018   ·   3 MIN

Her har flest succes med hussalget
18. marts 2018   ·   2 MIN

I disse kommuner er salgstiden på huse under 100 dage
17. marts 2018   ·   2 MIN

Hussalget i Vestjylland er fordoblet på fem år
10. marts 2018   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646