Hus, Cykel, Efterår, Vinter, Villa (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   27. december 2012   ·   2 MIN

Lang liggetid får hussælgere til at slå 9 pct. af prisen

Boligsælgere, der har haft deres hus til salg i fire måneder eller mere, accepterer et gennemsnitligt tab på 9 pct. af udbudsprisen. Det viser tal fra boligsiden.dk.

Nu er fire måneder hos ejendomsmægleren langt fra en katastrofe, når man har sat villaen til salg. Faktisk er det kun cirka det halve af den tid, det gennemsnitligt tager at sælge sit hus. Alligevel tyder det på, at fire måneder cirka er den tid, det tager, før hussælgerne bliver møre og mere villige til at give et klækkeligt nedslag på udbudsprisen, når der er en seriøs køber.

En opgørelse fra boligsiden.dk viser, at det gennemsnitlige nedslag ligger på mellem 8 og 10 pct., når huset har rundet de første fire måneder i ejendomsmæglerens udstillingsvindue.

”Det gennemsnitlige nedslag ligger på mellem 8-10 pct. fra fire måneder og fremefter. Nedslaget holder sig temmelig stabilt på det niveau, indtil der er gået 14 måneder af udbudsperioden. Derefter stiger det til omkring 11 pct.,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Samlet nedslag på op til 25 pct.

Hun understreger, at der er tale om nedslag i forhold til den sidste udbudspris. Hvis boligsælgeren undervejs i udbudsperioden har sat prisen ned en eller flere gange, er det samlede nedslag endnu højere.

”Når villaen har stået til salg i omkring de fire måneder, stiger det samlede nedslag støt. Hvis man for eksempel tager den del af villaerne, der har stået til salg et år eller mere, er det samlede nedslag på mellem 20 og 25 pct.,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Hussælgeren, der er ny i markedet, har altså mere blod på tanden og en større tro på at få en god pris. Imidlertid tyder det på, at også han vil være mere åben for et nedslag, hvis huset ikke bliver solgt hurtigt”, slutter Birgit Daetz.

Relaterede artikler

13. June 2013
Boligsidens Markedsindeks har vist, at priserne på lejligheder og villaer og rækkehuse har...
12. June 2013
Det går rigtig godt med salget af ejerlejligheder. Antallet af solgte lejligheder er...

 

Læs mere

Top 10: Her er størst ulighed på boligmarkedet
18. januar 2018   ·   3 MIN

Nedslag på villaer er det laveste i fem år
16. januar 2018   ·   2 MIN

Sjællandske sommerhuspriser på fremmarch
14. januar 2018   ·   1 MIN

Afstemning: Hver tredje fik energirenoveret i 2017
13. januar 2018   ·   3 MIN

Her får du havudsigt for under en million kroner
12. januar 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646