Sø, København, Søerne, Tårn, Flag, Lejligheder, Vinter, Efterår (Foto: David Buchmann – Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   26. december 2012   ·   2 MIN

Københavnske ejerlejligheder er dyrest ved søerne og havneindløbet

Salgspriserne på ejerlejligheder er højest langs den københavnske havn og søerne i byens midte. Alligevel er der pletter ved vandet, hvor priserne er en del lavere. Det viser en opgørelse fra boligsiden.dk.

Udsigt over sø og havn er et værdifuldt argument, når teksten til salgsannoncen skal udformes. En analyse af de gennemsnitlige salgspriser på københavnske ejerlejligheder i 2012 viser, at priserne er højest stort set langs hele havnen samt omkring de tre søer, Peblinge, Sortedam- og Skt. Jørgens Sø. Analysen er lavet af boligsiden.dk.

På østsiden af havnen er det bydele som Christianshavn ud til Frederiksholms Kanal og ud på Refshaleøen samt nybyggerierne på Amager Fælled, omkring den nye TV By, der holder de højeste kvadratmeterpriser – på 30.000 kroner og derover.

Vesterbro er kommet op i kurs

Lige så dyrt er det på den anden side af havnen; ind mod byen er det kvartererne i city omkring Langelinie og Kastellet og hele vejen ned langs havnen over Slotsholmen og til de næsten nybyggede komplekser omkring Frederiksholmsløbet, der ligger lige bagved shopping-centret Fisketorvet på Vesterbro.

”Derudover trækker kvartererne lige omkring de københavnske søer og omkring Forum samt Godthåbsvej og Zoologisk Have på Frederiksberg op. Flere områder på Vesterbro er også kommet i høj kurs de senere år. Alligevel er der pletter i de dyrere bydele, hvor boligpriserne er noget lavere”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

KBH bydele (GIS Group)

Billige pletter omkring Vesterbrogade

Det er for eksempel lige omkring Vesterbrogade, hvor den møder Frederiksberg Allé. Her er salgspriserne på ejerlejlighederne ’pletvis’ nede på mellem 20.000 og 25.000 kroner.

”Det er priser, der er så lave, at man skal ud til Nordvest-kvarteret eller et stykke ud på Amager for at finde noget, der er konkurrencedygtigt. Om end man så stadig ikke er mere end en cykeltur på 10-15 minutter fra Rådhuspladsen”, siger Birgit Daetz.

Relaterede artikler

13. June 2013
Boligsidens Markedsindeks har vist, at priserne på lejligheder og villaer og rækkehuse har...
12. June 2013
Det går rigtig godt med salget af ejerlejligheder. Antallet af solgte lejligheder er...

 

Læs mere

Danskerne har købt huse for 300 millioner kroner om dagen i 2018
20. september 2018   ·   3 MIN

Hussalget blomstrer på de danske småøer
19. september 2018   ·   3 MIN

Energimærket har fået større betydning for dit boligsalg
18. september 2018   ·   3 MIN

Her har køberne sværest ved at finde nyt hus
11. september 2018   ·   2 MIN

Husene forsvinder hurtigt fra mæglernes vinduer
9. september 2018   ·   1 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646