Det klassiske parcelhus (boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   17. december 2012   ·   2 MIN

Hver anden køber hus fra 50-, 60- og 70erne

50 pct. af enfamiliehuse, der sælges, er opført mellem 1950 og 1980. Men der er kamp om disse huse, for det er langt fra hvert andet hus hos ejendomsmæglerne, som er bygget i den periode. Det viser nye tal fra boligsiden.dk

Parcelhusets popularitet er intakt. Byggeriet af de praktiske boliger toppede i 60erne og 70erne, hvor byggesektoren sprøjtede flere end 550.000 ud til danske familier. Det er mere end 40 pct. af alle de enfamiliehuse, der i dag er i Danmark. Landet vrimler med andre ord med parcelhuse, og som nævnt er de stadig populære.

Tal fra boligsiden.dk viser, at de – sammen med enfamiliehusene, der blev opført i 50erne – udgør halvdelen af alle villaer og rækkehuse, der sælges hos ejendomsmæglerne.

”Det er især husene fra 60erne og 70erne, der er rift om hos mæglerne – de udgør 40 pct. af alle handler med enfamiliehuse herhjemme. Tager man husene fra 50erne med, udgør de tre årtier 50 pct. af alle hushandler”, fastslår Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Udbuddet lavere end antallet af handler

Men der er kamp blandt køberne om at få fat i husene, som efterhånden har et par generationer på bagen. Det er nemlig kun 4 ud af 10 huse, der er i udbud hos ejendomsmæglerne, som er opført i de 30 år, perioden dækker.

Når køberne er så begejstrede for parcelhusene fra dengang, den stod på beatmusik og ungdomsoprør, hænger det sammen med, at de relativt set er ganske billige sammenlignet med huse, der er opført i andre årtier. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris ligger lige over 10.000 kroner for husene fra 60- og 70erne, og billigere end det er kun de ældste huse – fra starten af sidste århundrede og tidligere – der sælges hos mæglerne”, forklarer Birgit Daetz.

Energirenovér for små penge

”Samtidig stiger priserne på husene i de senere årtier og topper med priser, der er omkring 50 pct. højere for de nyeste parcelhuse. Og der er mange, der øjner de fine økonomiske muligheder, der er i selv at energirenovere det ældre parcelhus. I mange tilfælde kan man bygge huset om til energiklasse A for relativt beskedne summer – og altså få et yderst energivenligt hus for en pris, der er lavere end det nybyggede hus”, slutter Birgit Daetz.

Relaterede artikler

13. June 2013
Boligsidens Markedsindeks har vist, at priserne på lejligheder og villaer og rækkehuse har...
12. June 2013
Det går rigtig godt med salget af ejerlejligheder. Antallet af solgte lejligheder er...

 

Læs mere

Boligkøbere fik rabat på 6,3 milliarder kroner i 2017
23. februar 2018   ·   2 MIN

Salget af ejerlejligheder falder i de største byer
21. februar 2018   ·   3 MIN

Unikke boliger: Køb et stykke Danmarkshistorie
17. februar 2018   ·   3 MIN

Her er flest huse til salg i mere end et år
15. februar 2018   ·   2 MIN

Vinter-OL på boligmarkedet: Se årets vindere
10. februar 2018   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN
Boligoptimismen spirer – men alle skal med!
5. februar 2018   ·   3 MIN
Pristjek: Her får du mest sommerhus for pengene
20. februar 2018   ·   3 MIN
Nye tal: Stor ulighed på det danske boligmarked
13. februar 2018   ·   2 MIN
Salget af byggegrunde boomer
31. januar 2018   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646