Godt energimaerke betyder kortere salgstid (Foto: Joergen Barloese - Boligsiden.dk)
Birgit Daetz
Kommunikationsdirektør
Skrevet af Birgit Daetz
Kommunikationsdirektør
GEM ARTIKEL    Uncategorized   10. oktober 2012   ·   2 MIN

Hver tredje tror på stabile priser

35 pct. af de adspurgte i en undersøgelse blandt brugerne af boligsiden.dk forventer, at parcelhuset vil være holde prisen inden for de kommende seks måneder. Det er en fremgang fra sidste undersøgelse i sommer.


Optimismen breder sig. Mere end hver tredje, der deltog i en undersøgelse, som boligsiden.dk har gennemført blandt sine brugere, svarer, at de regner med priser på parcelhuse er stabil de kommende seks måneder. Det er en stigning på 4%-point i forhold til tilsvarende undersøgelse, som blev gennemført for to måneder siden. I samme periode er andelen, der tror på stigende priser det kommende halve år, steget fra 30% til 35%.

”35 pct. af de adspurgte svarer, at de tror prisen på et parcelhus vil være stabile det næste halve år. Det er en stigning i forhold til for to måneder siden, hvor vi stillede det samme spørgsmål. Dengang var det cirka 31 pct., som troede på stabile priser”, forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Inden for det kommende halve år forventer ligeledes 35% af de, der svarede på boligsidens undersøgelse, at boligpriserne vil stige. Besvarelserne fordeler sig med 6½ pct., som forventer prisstigninger på parcelhuset på mere end 4 pct., mens 28½ pct. regner med, at priserne vil stige 1-4 pct. Det er denne gruppe, der i dag udgør en større andel af respondenterne.


Færre tror på prisfald

Samtidig er der en mindre andel af respondenter, der nu tror på faldende priser, når man sammenligner med Boligsidens undersøgelse for godt to måneder siden.

”Overordnet set tyder det på, at mange af de deltagende brugere er vandret fra troen på faldende priser til uændrede eller stigende priser. Andelen af respondenter, der regner med prisfald er nemlig faldet fra knap 39 pct. i juli-undersøgelsen til nu 30 pct.”, siger Birgit Daetz og slutter:

”Vi ved fra ejendomsmæglerne, at handelsaktiviteten er steget, og det sker samtidig med at optimismen eller forventningen om de stigende parcelhuspriser også er steget i markedet. Det er især i storbyerne – med København som lokomotiv – at salget er stigende. Visse kæder rapporterer om stigninger i salget på over en femtedel i forhold til sidste år. Og dermed er salget på vej tilbage til det, vi kalder normale tilstande. Så jo, optimismen breder sig stille og roligt.”

Herunder kan du se, hvordan boligsiden.dk spurgte, og hvordan svarende fordeler sig.
Boligejerne tror på stabile priser

Kategorier

Uncategorized

Emner

Relaterede artikler

 

Læs mere

Boligpriserne falder i Hovedstaden og stiger i Syddanmark
9. januar 2017   ·   2 MIN

Det troede vi om 2016: et kig i bakspejlet
31. december 2016   ·   2 MIN

70.000 kliks: Her er årets mest populære sommerhuse
29. december 2016   ·   2 MIN

Her er Danmarks mest julede adresser
24. december 2016   ·   2 MIN

Det kan løfte salgsprisen: Fik du energirenoveret i 2016?
22. december 2016   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN
Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646