Rækkehus, Efterår, Natur (Foto: Flemming Ibsen - Boligsiden.dk)
dk
Skrevet af dk
GEM ARTIKEL    Bolighandel   4. oktober 2012   ·   2 MIN

Flere boligkøbere betaler overpris for drømmeboligen

Antallet af boliger, der bliver solgt over udbudsprisen, er steget. Mere økonomisk råderum og øget tro på fremtiden er de væsentlige årsager, mener kommunikationsdirektør fra boligsiden.dk, som er ophavet til tallene bag analysen.

Langt flere boligkøbere end tidligere betaler overpris for boligen. Fænomenet ses både blandt købere af villaer og ejerlejligheder. Efter de første otte måneder af året er der blevet handlet godt 400 villaer og ejerlejligheder til en pris, der ligger over udbudsprisen. Til sammenligning var antallet fra januar til august i fjor kun på 270. Det svarer til en stigning på cirka 67 pct. og fremgår af en opgørelse, som boligsiden.dk har udarbejdet.

Højeste antal overbud i fire år

”Antallet af ejerlejligheder, der blev solgt på overbud fra januar til august i år ligger på 185, og det er det højeste i de sidste fire år. I 2009 var det kun 65 boliger, der blev solgt på overbud i årets første otte måneder – det laveste i de fire år vores tal omfatter”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

For villaerne er det 220 handler, der hidtil i år er indgået på overbud. Sidste år gjaldt det for godt 140 villahandler i de første otte måneder af året.

”Vi sporer en klart stigende optimisme blandt boligkøberne. Og det overrasker ikke, at det især er ejerlejligheder, der handles på overbud, for der er kommet godt gang i salget især i København og Aarhus. Og det er markedet for ejerlejligheder, der først kommer op i gear, hvorefter de gode takter breder sig til de øvrige dele af boligmarkedet”, siger Birgit Daetz.

Lave renter og øget optimisme

Hun peger endvidere på de rekordlave renter som en årsag til den spirende optimisme. Derudover vurderer hun, at den danske befolkning generelt ser mere lyst på den økonomiske fremtid.

”Selv om der er nok af strukturelle udfordringer for politikerne, mærker vi via ejendomsmæglerne øget tro på, at vi har lagt det værste bag os, og at det bliver bedre inden længe. Det er som sagt især på ejerlejlighedsmarkedet i storbyerne. Det smitter tilsyneladende allerede af på markedet for villaer, for også her sælges der som nævnt flere boliger på overbud”, fastslår Birgit Daetz.

Flere købere afgiver lukkede bud

De købere, der betaler overpris for en villa, slipper i gennemsnit 1,4 pct. mere for huset, mens køberne af ejerlejligheder i snit lægger 2,6 pct. oven på udbudsprisen. Ifølge boligsiden.dk sælges boligerne på overbud, almindeligvis fordi der er flere seriøse købere til en og samme bolig, hvorfor man afgiver lukkede bud til køber.

Relaterede artikler

13. June 2013
Boligsidens Markedsindeks har vist, at priserne på lejligheder og villaer og rækkehuse har...
12. June 2013
Det går rigtig godt med salget af ejerlejligheder. Antallet af solgte lejligheder er...

 

Læs mere

Hussalget er eksploderet i Københavns By
22. marts 2018   ·   3 MIN

Boligsalg: Købesummen falder i store dele af landet
21. marts 2018   ·   3 MIN

Her har flest succes med hussalget
18. marts 2018   ·   2 MIN

I disse kommuner er salgstiden på huse under 100 dage
17. marts 2018   ·   2 MIN

Hussalget i Vestjylland er fordoblet på fem år
10. marts 2018   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Sommerhussalget stiger 96 procent på fem år
25. februar 2018   ·   1 MIN
Mini-hjem i byen eller kæmpe kasse i provinsen?
14. marts 2018   ·   4 MIN
Når foråret rammer sommerhusmarkedet
19. marts 2018   ·   2 MIN
Se de billigste huse i Danmarks 10 største byer
27. februar 2018   ·   4 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646