Udbudsprisen er sat ned paa hver 3. ejerlejlighed (Foto: Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Boligomsætning   12. august 2012   ·   2 MIN

Hver tredje ejerlejlighed er sat ned i pris

Sælgerne af ejerlejligheder har på landsplan skåret over 400 mio. kr. af udbudsprisen. Det fremgår af tal fra boligsiden.dk.

”Don’t screw up the expectations!” sagde en navnkundig fynsk fodboldlandstræner engang i et forsøg på at nedtone danskernes forventninger til dét landshold, som så alligevel gik hen og vandt Europamesterskabet i Sverige. Den læresætning har mange af landets boligsælgere siden hen taget til sig i forsøget på at finde en seriøs køber til deres ejerlejlighed. Tal fra boligsiden.dk viser således, at hver tredje ejerlejlighed er sat ned i pris, siden sælger først satte den til salg.

Læs også: Hver tredie lejlighed koster højst 6.000 kr. om måneden

”På landsplan har sælgerne bag 34 pct. af alle udbudte ejerlejligheder skruet ned for udbudsprisen. Og tilsammen udgør prisnedsættelserne 406 mio. kr., så det er anseelige summer, som sælgerne barberer af udbudspriserne”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

160.000 kr. ned i gennemsnit

I alt er prisen sat ned på 2.700 ejerlejligheder ud af de cirka 8.000, der for tiden er til salg herhjemme. Og det svarer til en gennemsnitlig prisnedsættelse på godt og vel 160.000 kroner, hvis man kun ser på de lejligheder, som er sat ned.

Læs også: Små ejerlejligheder i København er faldet med 20 pct. i pris

Tager man et kig ud i landet, er der synlige forskelle på, hvor meget priserne sættes ned med. I de tre jyske regioner – inklusive Syddanmark – er der gennemsnitligt færrest prisnedsættelser; her er det omkring 31 pct. af ejerlejlighederne, der er reduceret i udbudspris, mens Region Hovedstaden lægger sig på landsgennemsnittet, omkring 33 pct.; i Region Sjælland er det imidlertid knap hver anden udbudte ejerlejlighed, der er sat ned i pris.

52 % nedsatte ejerlejligheder i Østsjælland

”Mest udbredt er tendensen i Østsjælland, hvor 52 pct. af sælgerne har været en tur omkring ejendomsmæglerne for at sætte prisen ned. I Nordsjælland samt Vest- og Sydsjælland gælder det i 47 pct. af tilfældene, mens andelen blandt de fynske sælgere ligger på 44 pct.”, slutter Birgit Daetz.

Sælgerne er altså ganske villige til at gå på kompromis med de oprindelige forventninger til prisen for at få et salg i hus. Og skal man tro det indledende citat fra ’Ricardo’, er der med den rette indstilling kun grund til at forvente et succesfuldt boligsalg.

Relaterede artikler

13. June 2013
Boligsidens Markedsindeks har vist, at priserne på lejligheder og villaer og rækkehuse har...
12. June 2013
Det går rigtig godt med salget af ejerlejligheder. Antallet af solgte lejligheder er...

 

Læs mere

Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Boliganalyse: ’Den rådne banan’ er slet ikke så rådden
20. september 2017   ·   3 MIN

18 kommuner er dyrere end før finanskrisen
17. september 2017   ·   2 MIN

Priser på lejligheder fortsætter med at stige
7. september 2017   ·   2 MIN

Her er huspriserne højere end før finanskrisen
13. juli 2017   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN
Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646