Realkreditten har oeget udlaanet (Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   25. juli 2012   ·   1 MIN

Realkreditten låner (lidt) flere penge ud til boligkøb

Det seneste halve år er udlånet til boliger accelereret, og realkreditlån udgør en stadig større andel af den samlede boligfinansiering. Det skriver Realkreditrådet i dag. Læs nyheden her på boligsiden.dk.

Realkreditudlånet er i juni steget med 2,9 pct. sammenlignet med juni 2011. Dermed er realkreditudlånet 39 mia. kr. højere end sidste år. Realkreditudlån udgør nu 83,2 pct. af det samlede udlån til boliger, skriver Realkreditrådet i dag.

Lån til boligfinansiering stiger svagt

”Under hele den finansielle krise har realkreditinstitutterne øget deres udlån. Det seneste år har realkreditinstitutterne alene sendt 39 mia. kr. ud i øget udlån. Det er positivt. Samtidig stiger andelen af realkreditlån til boligfinansiering svagt. Det er for tidligt at konkludere noget, men det kunne tyde på, at boligejere har mere opsparing med, når de køber en bolig i dag,” siger Jan Knøsgaard, vicedirektør i Realkreditrådet.

Læs også: Køb sommerhus for 2.000 kr. om måneden

Alene i 1. kvartal 2012 steg husholdningernes opsparing med 3,7 mia. kr., og andelen af indkomsten, der går til opsparing, er dermed øget til 8,9 pct. Det er ikke set højere de seneste tre år, viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Opsparing fornuftigt for låntagerne

”I en tid præget af usikkerhed og finansiel krise er mere opsparing fornuftigt og positivt for låntagers privatbudget,” fortsætter Jan Knøsgaard.

Læs også: F1, F3 eller F5? Det er spørgsmålet!

Det samlede udlån til boligformål for både realkredit- og banklån tegner sig i juni for 1.705 mia. kr. Det svarer til, at hver af de ca. 1,6 mio. danske boligejere i juni har boliglån for i gennemsnit 1,1 mio. kr. Det er en stigning på ca. 27.000 kr. pr. boligejer i forhold til juni 2011.

Realkreditten har øget udlånet

Relaterede artikler

31. March 2017
Hjemmebaren er ikke et uddødt fænomen. De festlige rammer, hvor der gerne skænkes et glas...
14. January 2017
Et større boligareal er vigtigere end plads i haven. Det viser en undersøgelse blandt...

 

Læs mere

Hele Danmarks boligmarked: Det lysner over Fyn
20. januar 2018   ·   3 MIN

Her blev mere end fem procent af alle huse solgt
19. januar 2018   ·   2 MIN

Top 10: Her er størst ulighed på boligmarkedet
18. januar 2018   ·   3 MIN

Nedslag på villaer er det laveste i fem år
16. januar 2018   ·   2 MIN

Sjællandske sommerhuspriser på fremmarch
14. januar 2018   ·   1 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646