Bro, Natur, Villa, Sommerhus, Skorsten, Strand, Vand, Hav (Foto: Arne Jensen - Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   12. juni 2012   ·   1 MIN

Prisstigninger på fritidshuse

Salgspriserne på fritidshuse steg med tre pct. på landsplan i løbet af maj måned. Det viser tal fra den seneste udgave af Boligsidens Markedsindeks, som også afslører, at stigningerne går igen i alle fem regioner.

Sommeren er endelig kommet til landet. Det betyder, at det netop nu og de kommende to måneder er højsæson for handel med fritidshuse, og ifølge friske tal fra Boligsidens Markedsindeks – der udkommer i starten af hver måned med aktuelle tal for handler gennemført i den netop afsluttede måned – steg salgspriserne allerede i maj måned.

”På landsplan tog salgspriserne et hop opad på tre pct. i løbet af den sidste forårsmåned. Det lyder måske ikke af det store, men sammenlignet med samme tidspunkt i fjor er det positivt. Dengang faldt priserne nemlig en lille smule fra april til maj måned,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Prisstigninger i alle regioner

Den fine udvikling går igen i alle landets regioner. Størst er prisstigningerne i Nordjylland og Sjælland med henholdsvis 4,1 og 5,0 pct., mens salgspriserne på fritidshuse er steget med i omegnen af 2 pct. i såvel Region Hovedstaden som Region Midtjylland. I Region Syddanmark ligger salgspriserne nu godt 1 pct. højere end for en måned siden.

”Det skal dog med i betragtningen, at selv om salgspriserne nok er steget i løbet af maj, ligger de fortsat på et lavere niveau end for 12 måneder siden. Dengang var den gennemsnitlige kvadratmeterpris for fritidshuse på 15.200 kroner mod dagens niveau på 14.200 kroner. Det svarer til et prisfald på 6,2 pct. siden 1. juni i fjor,” siger Birgit Daetz.

Fakta

Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned med nyeste salgsdata på boligmarkedet. Du kan se alle tallene for din kommune på Boligsidens Markedsindeks

Relaterede artikler

13. June 2013
Boligsidens Markedsindeks har vist, at priserne på lejligheder og villaer og rækkehuse har...
12. June 2013
Det går rigtig godt med salget af ejerlejligheder. Antallet af solgte lejligheder er...

 

Læs mere

Salget af ejerlejligheder falder i de største byer
21. februar 2018   ·   3 MIN

Unikke boliger: Køb et stykke Danmarkshistorie
17. februar 2018   ·   3 MIN

Her er flest huse til salg i mere end et år
15. februar 2018   ·   2 MIN

Vinter-OL på boligmarkedet: Se årets vindere
10. februar 2018   ·   3 MIN

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN
Boligoptimismen spirer – men alle skal med!
5. februar 2018   ·   3 MIN
Nye tal: Stor ulighed på det danske boligmarked
13. februar 2018   ·   2 MIN
Salget af byggegrunde boomer
31. januar 2018   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646