Prisnedsaettelser er hverdagskost paa boligmarkedet (Ftoto: Emil Boje - Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   14. juni 2012   ·   2 MIN

Her er priserne sat mest ned

Prisnedsættelser er hverdagskost på boligmarkedet, men der er stor forskel på, hvor meget boligejerne sætter priserne ned i de enkelte kommuner. Det skriver RealMæglerne i en pressemeddelelse i dag. Boligsiden.dk bringer den her.

Selvom den seneste statistik fra boligsiden.dk fortæller om stigende priser i 4 ud af 5 regioner, er boligmarkedet stadigvæk mange steder købers marked, hvilket er ensbetydende med prisnedsættelser.

Læs også: Prisstigninger på fritidshuse

Men der er store geografiske forskelle på, hvor meget boligejerne sætter priserne ned, i bestræbelserne på at sælge huset. Og der er ligeledes stor forskel på prisnedsættelserne de enkelte boligtyper imellem. Det viser en opgørelse boligsiden.dk har lavet for RealMæglerne Holding A/S.

Andelsboliger falder mest i pris

De største prisnedsættelser oplever man blandt andelsboliger. Den gennemsnitlige andelsbolig er således sat 8 % ned i pris. Det er især i de mellemstore sjællandske byer, at priserne på andelsboliger er sat meget ned. Således er priserne sat ned med 15-16 % i byer som Ringsted, Holbæk, Frederikssund og Vordingborg. I Kalundborg er der slået hele 18,8 % af priserne, mens Stevns topper listen med gennemsnitlige prisnedsættelser på 25,6 %.

Villaer mest nedsat i Guldborgsund

Blandt landets villaer er den gennemsnitlige prisnedsættelse på 5 %. Igen er det øst for Storebælt man finder de største prisnedsættelser. Guldborgsund topper listen med en gennemsnitlig prisnedsættelse på 11 %, efterfulgt af Vordingborg med en gennemsnitlig prisnedsættelse på 9,2 %.

Lejligheder falder mindst i pris

De mindste prisnedsættelser finder man blandt ejerlejlighederne. Den gennemsnitlige lejlighed er således kun sat 3,7 % ned i pris. Et resultat der stemmer fint overens med boligsiden.dk’s prisstatistik, der viser, at priserne på ejerlejligheder er steget de seneste 3 måneder i træk.  “Det er ikke tilfældigt, at vi oplever de mindste prisnedsættelser på markedet for ejerlejligheder. Ejerlejligheder er første led i fødekæden på boligmarkedet, og det er her man først mærker en trendvending. Og med den rekordlave rente vi oplever for tiden, er interessen for ejerboliger stigende, og det er så småt begyndt at give sig udslag i statistikkerne”, forklarer direktør Niels Brandt fra RealMæglerne Holding A/S.

Relaterede artikler

11. December 2017
Indblik er i denne uge skrevet af direktør, cand. polit. Curt Liliegren fra Boligøkonomisk...
27. November 2017
Indblik er i denne uge skrevet af Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom hos Realkredit...

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN
Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646