De billige villaer er svaere at finde i storbyerne (Foto: Lisa Hersild - Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   21. maj 2012   ·   2 MIN

Svært at finde de billigere villaer i storbyerne

Kun 20 pct. af villaerne i København koster under 3 mio. kr. I Aarhus er andelen lidt større, mens det ikke burde være det store problem i Odense. Det viser en opgørelse fra boligsiden.dk.

Hvis man drømmer om en villa til højest 3 mio. kr. i København eller Aarhus, skal man nok være hurtig til at få handlen i hus. Der er nemlig ikke ret mange villaer i den prisbillige ende til salg i landets to største byer. Men billedet ændrer sig jo længere ud af byerne, man kommer.

Ifølge en ny opgørelse fra boligportalen boligsiden.dk er det kun hver femte villa til salg i København, som koster 3 mio. kr. eller derunder.

Læs også: Nu stiger priserne på ejerlejligheder

”Det er kun 20 pct. af villaerne i hovedstaden, som ligger inden for en afstand af 1 til 5 kilometer fra Københavns centrum. I Aarhus er mulighederne lidt bedre – her er det hver tredje udbudte villa, som kan erhverves for 3 mio. kr. eller mindre”, fortæller Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

Meget nemmere 5 kilometer fra centrum

I såvel København som Aarhus forbedres mulighederne gevaldigt, hvis man kigger efter hus 5-10 kilometer fra centrum; her koster hver anden villa nemlig ikke over 3 mio. kr.

Læs også: Hver anden solgte ejerlejlighed i København får ny ejer på to måneder

”I København er der altså ikke længere end 5 kilometer fra Rådhuspladsen til Valby Station, så i teorien koster mindst hver anden villa på den anden side af Valby Station under 3 mio. kr. Det samme kan man sige om Gellerup, der også ligger kun 5 kilometer fra centrum Aarhus. I begge tilfælde er man stadigvæk tæt på byens puls – udvalget af billige villaer er til gengæld meget større”, siger Birgit Daetz.

Intet problem i Odense

Derimod bør det ikke være det store problem at finde en villa til en overkommelig pris hjertet af Odense; her koster tre ud af fire huse i en afstand på 1 til 5 kilometer fra centrum under de 3 millioner kroner.

”Kigger man kun efter villa i Odense centrum, er mulighederne også rigtig gode. Her koster 62 pct. af alle udbudte villaer under 3 mio. kr.”, slutter Birgit Daetz.

Ikke nemt atr finde en billig villa i Koebenhavn

Íkke nemt at finde en billig villa i Aarhus

Nemmere at finde en billig villa i Odense

Relaterede artikler

21. July 2018
FØRSTE HALVÅR 2018. Nye handelstal fra Boligsiden.dk viser, at salget af ejerlejligheder...
27. June 2018
På et år er salget af ejerlejligheder på landsplan faldet ganske betydeligt. I Københavns...