Nordjyder ser mest optimistisk på boligmarkedet i 1. kvartal

Ejendomsmaeglere i Nordjylland tror mest paa stabilitet i huspriserne (Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   3. februar 2012   ·   1 MIN

Tal fra Dansk Ejendomsmæglerforening og boligportalen boligsiden.dk viser, at de nordjyske ejendomsmæglere ser mest positivt på udviklingen i huspriser i løbet af 1. kvartal i år.

I en rundspørge om forventningerne til udviklingen i huspriserne i løbet af 1. kvartal i år er de nordjyske ejendomsmæglere landets mest positive.

Ifølge rundspørgen, som er lavet af Dansk Ejendomsmæglerforening blandt landets ejendomsmæglere, tror over halvdelen – 56 pct. – at huspriserne vil falde i løbet af 1. kvartal i år.

6 ud af 10 er positive

I Nordjylland er det kun godt 43 pct. af ejendomsmæglerne, der deler den holdning.
Tværtimod tror 57 pct. – eller næsten 6 ud af 10 – af de nordjyske ejendomsmæglere, at huspriserne forbliver uændrede i løbet af årets første 3 måneder. På landsplan er andelen kun 4 ud af 10.

Også når man sammenligner de 5 regioner i landet, placerer nordjyderne sig helt fremme i feltet som de mest positivt indstillede.

Hænger sammen med udviklingen i 2011

”Forventningerne i Nordjylland hænger godt sammen med sidste års udvikling på boligmarkedet. Her faldt huspriserne nemlig mindst i Region Nordjylland. Hvor huspriserne på landsplan faldt med i gennemsnit 6 pct., var husprisfaldet i Nordjylland kun på 0,8 pct. Det kan forklare den noget større optimisme i Nordjylland”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Også hér er Nordjylland altså foran de øvrige regioner.

Fik du læst: Ejendomsmæglere har delte forventninger til prisudvikling

Værst ramt i denne sammenhæng var Region Hovedstaden, hvor husejerne fik barberet knap 9 pct. af værdien i løbet af sidste år.

Relaterede artikler

13. June 2013
Boligsidens Markedsindeks har vist, at priserne på lejligheder og villaer og rækkehuse har...
12. June 2013
Det går rigtig godt med salget af ejerlejligheder. Antallet af solgte lejligheder er...