Godt marked for ejerlejligheder i København og Aarhus

Noerrebro / by / lejligheder / Andelsboliger (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Uncategorized   2. december 2011   ·   2 MIN

Udbudspriserne på ejerlejligheder i landets to største byer er stabile. Det samme gælder udbuddet af boliger til salg, mens liggetiderne er faldet. Det viser nye tal fra boligsiden.dk.

Mens boligmarkedet mange steder i landet er sendt til tælling, går det egentlig meget godt i landets to største byer – i hvert fald når det gælder markedet for ejerlejligheder. Det fremgår af nye tal fra den mest besøgte hjemlige boligportal, boligsiden.dk.

Læs også: Her er lejligheden billigst

”Udbudspriserne på de københavnske ejerlejligheder har ganske vist taget et dyk på 12 pct. på knap tre år, men siden sommer har de ligget stabilt i underkanten af 25.000 kr. pr. kvadratmeter. Og i Aarhus har priserne kun været udsat for et fald på 1½ pct. siden januar 2009 – ja, faktisk er de steget med omkring 500 kroner pr. kvadratmeter siden årsskiftet”, fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Mens en ejerlejlighed i København i dag koster i gennemsnit 2,2 mio. kr., ligger priserne 300.000 kroner lavere i Aarhus.

Priserne stiger – måske
Ser man på udbuddet af boliger, er det i begge byer på samme niveau som for tre år siden. Det sker samtidig med, at udbuddet af alle typer boliger er steget markant i alle andre dele af landet.

Fik du læst: Andelsboligmarkedet kører på skinner

”I København er udbuddet af ejerlejligheder sågar faldet med 13 pct. siden i sommer, mens det i Aarhus siden sommeren har ligget stabilt på samme niveau”, siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Samlet set ser udbuddet ud til at falde i København, for der bliver fjernet flere ejerlejligheder fra mæglernes vinduer, end der kommer til salg. Hvis det fortsætter i de kommende måneder, kan det påvirke priserne i opadgående retning”, vurderer hun.

I Aarhus er der i dag knap 900 ejerlejligheder til salg, mens antallet i København er på 2.600.

Markant fald i liggetid
Endnu en god nyhed er, at liggetiderne er faldet i begge byer. I Aarhus er liggetiden i dag en femtedel lavere end for tre år siden, mens faldet i København er på knap en fjerdedel i perioden.

I begge byer er den gennemsnitlige liggetid for de udbudte ejerlejligheder på mellem 160 og 170 dage. På landsplan er den på 235 dage – eller godt to måneder længere.

”Det ser med andre ord nogenlunde fornuftigt ud for sælgerne af ejerlejligheder i København og Aarhus, når man sammenligner med resten af landet. Mange ejendomsmæglere i storbyerne efterlyser således også flere boligejere, der ønsker at sælge deres ejerlejlighed, for interessen fra køberne er bestemt til stede”, slutter Birgit Daetz.

Udviklingen i udbudspriser for ejerlejligheder i København og Aarhus. Boligsiden.dk

Kilde: Boligsiden.dk
Udviklingen i udbudspriser i Aarhus og København. Siden årsskiftet er kvadratmeterprisen højere i Aarhus end i København.

Kategorier

Uncategorized

Relaterede artikler

26. November 2016
København og Århus skiller sig ud fra andre byer ved foreløbigt at have meget få...
30. July 2016
En delelejlighed kan være et godt alternativ til et kollegieværelse, egen lejlighed eller...