Husmarkedet i Nordsjælland nu også under pres

Parcelhus / Villa (Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Boligomsætning   30. november 2011   ·   2 MIN

Udbudspriserne på villaer i Nordsjælland lå i oktober på det laveste niveau i tre år. Det viser tal fra boligsiden.dk. Udviklingen kommer efter at det nordsjællandske marked har holdt nogenlunde stand mod den generelle krise på boligmarkedet.

Mens udbudspriserne på villaer flere steder i landet er faldet med helt op til 20 pct. siden starten af 2009, har husmarkedet i hovedstadsområdet og Nordsjælland holdt pænt stand mod den negative udvikling. Nye tal fra landets mest besøgte boligportal, boligsiden.dk, viser nu, at tilbagegangen også er ved at ramme Nordsjælland.

Læs også: En af Danmarks dyreste villaer er solgt

”Udbudspriserne på villaer lå i oktober på det laveste niveau siden januar 2009. På et år er de faldet med godt og vel 1.800 kroner pr. kvadratmeter, hvilket svarer til en reduktion på 8 pct.”, forklarer Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Prisfald kommet på ét år

Udbudspriserne i Nordsjælland var med andre ord stabile indtil sidste efterår. Herefter er stort set hele prisfaldet i den tre-årige periode, som boligsiden.dk, har undersøgt, kommet på bare ét år.

”Dermed har markedet reageret sent i forhold til langt de fleste andre landsdele, men nu indhenter den kedelige udvikling tilsyneladende også Nordsjælland – om end prisfaldet er under det halve af, hvad vi har set i andre dele af landet”, fastslår Birgit Daetz.

En kvadratmeter villa koster nu i gennemsnit 21.000 kroner i Nordsjælland.

Læs også: Her er lejligheden billigst

Samtidig med faldet i udbudspriser er antallet af udbudte boliger steget med godt 15 pct. på blot ét år, og liggetiden er steget med 5 pct. i perioden. Alene siden juni måned er liggetiden steget med 30 dage, så de udbudte nordsjællandske villaer i dag har stået til salg i gennemsnitligt syv måneder.

Udbuddet steget med 17 pct.

Der er i dag godt 3.000 villaer til salg i Nordsjælland – et tal, der er 17 pct. højere end på samme tidspunkt i fjor.

”Det gør ikke udsigten til at få solgt villaen bedre, når udbudspriserne falder, mens der bliver flere huse til salg, som oven i købet venter længere tid på en køber. Den gode nyhed er trods alt, at de nordsjællandske hussælgere ikke er nær så hårdt ramt som deres ligesindede i Vest- og Sydsjælland og øst for Storebælt”, slutter Birgit Daetz fra boligsiden.

Udbudspriserne på nordsjællandske huse er faldet med 8 pct. på et år

Kilde: Boligsiden.dk
Faldet i udbudspriser på samlet 8 pct. i Nordsjælland er kommet på blot ét år.

Relaterede artikler

13. June 2013
Boligsidens Markedsindeks har vist, at priserne på lejligheder og villaer og rækkehuse har...
12. June 2013
Det går rigtig godt med salget af ejerlejligheder. Antallet af solgte lejligheder er...

 

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646