Nybyggeri i Ørestad er ikke dyrere end 100 år gamle københavnerlejligheder

Lejlighed ørestad
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   10. oktober 2011   ·   2 MIN

Priserne på ejerlejligheder i den nybyggede Ørestad er faldet mere end i København som helhed. Derfor kan man nu få en ny bolig i Ørestad til gennemsnitligt samme pris som lejlighederne i byens ældre ejendomme. Det viser en opgørelse fra boligsiden.dk.

Hvad er der bedst økonomi i? at købe en ejerlejlighed i en spritny ejendom? Eller betaler det sig bedre at investere i en ældre ejerlejlighed og måske renovere selv?

Læs også: Slotslejlighed er Danmarks dyreste ejerlejlighed

Det spørgsmål er der nok mange, der stiller sig selv, når familien kigger på ny bolig i København. En del af svaret kan man måske finde ved at kigge i en ny opgørelse fra boligsiden.dk. Den viser, at priserne på gammelt og nybygget i visse tilfælde ligger på samme niveau.

”Priserne på ejerlejligheder i Ørestad ligger på i gennemsnit godt 24.000 kr. pr. kvm. Det er kun nogle få hundrede kroner mere end den gennemsnitlige pris for ejerlejligheder i hele København By – altså inklusive Frederiksberg, Dragør og Tårnby”, fortæller kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk Birgit Daetz.

Det koster altså stort set det samme at købe en nybygget, fuldt funktionel ejerlejlighed i Ørestad, som hvis man køber en lejlighed i en 100 år gammel ejendom inde i København.

Læs også: Kryds Søerne i København og spar en rund million

Med til historien hører, at priserne i Ørestad de seneste par år er faldet en del mere end i København som helhed.

”Siden januar 2009 er priserne faldet fra knap 33.000 kr. pr. kvm i Ørestad til dagens niveau på de 24.000 kr. – altså et prisfald på cirka 27 pct. Til sammenligning lå de gennemsnitlige københavnske priser i januar 2009 på godt 28.500 kr. og er i dag som sagt på samme niveau som i Ørestad. Det svarer til et prisfald på ’kun’ omkring 13 pct.”, siger Birgit Daetz og slutter:

”Det understreger, at nybyggeri som udgangspunkt er dyrere end den ældre boligmasse; men det fortæller også historien om, at mange af os foretrækker byens puls og derfor nok ser stort på, at lejligheden ligger i en ældre ejendom og måske skal have en kærlig hånd.”

Relaterede artikler

13. June 2013
Boligsidens Markedsindeks har vist, at priserne på lejligheder og villaer og rækkehuse har...
12. June 2013
Det går rigtig godt med salget af ejerlejligheder. Antallet af solgte lejligheder er...