Muslingeskaller og tang på strand - Fotomichael
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Boligtyper   5. oktober 2011   ·   2 MIN

Havnebade og strande hæver priserne markant

Boligpriserne omkring de københavnske havnebade og ved Amager Strandpark er op til knap 70 pct. dyrere end de gennemsnitlige boligpriser i København. Det viser tal fra boligsiden.dk.

Udsigt til havn og strand er herlighedsværdi, som koster ekstra, når man køber bolig. Det kommer næppe som nogen overraskelse for særlig mange. Mere overraskende er det måske snarere, at det i København kan koste op imod 70 pct. mere end den gennemsnitlige lejlighed at købe bolig i nærheden af havnebadene og Amager Strandpark. Det viser tal fra landets største boligportal, boligsiden.dk.

”Dyrest er ejerlejlighederne på Havneholmen bag Fisketorvet, hvor der i 2003 blev etableret havnebad. Her ligger kvadratmeterpriserne over 40.000 kroner – hvilket er knap 70 pct. højere end den gennemsnitlige pris for en ejerlejlighed i København” forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Billigere på Bryggen
Havneholmen stod færdig to år efter, at havnebadet – også kaldet Copencabana med slet skjult reference til verdens mest berømte badestrand i Rio de Janeiro – blot et stenkast derfra blev indviet.

Så er det anderledes billigere på den anden side af havneløbet – på Islands Brygge. Det var her Københavns Kommune åbnede det første havnebad tilbage i 2002.

Fik du læst: 18 pct. af de københavnske ejerlejligheder står kun til salg i en måned

”På Bryggen, som kvarteret populært kaldes, ligger den gennemsnitlige pris pr. kvadratmeter ’kun’ 15 pct. højere end i det øvrige København. Men prisen på godt 27.000 kroner pr. kvadratmeter er til gengæld 27 pct. højere end gennemsnitslejligheden i postnummer 2300 – altså den del af Københavns Kommune, der ligger på Amager”, siger Birgit Daetz.

Villaer ved Amager Strand er 23 pct. dyrere
Længere ude på Amager ligger Amager Strandpark, der blev åbnet i sensommeren 2005. Her er der ikke mange ejerlejligheder i nærheden af strandparken med de små laguner og den mere end fire kilometer lange badestrand.

I analysen fra boligsiden.dk er der derfor fokus på priserne for villaer og rækkehuse. Her fremgår det, at den gennemsnitlige pris pr. kvadratmeter for husene ligger på godt 32.000 kroner. Det er 23 pct. mere end den gennemsnitlige villa eller rækkehus i postnummer 2300 ellers koster.

Læs også: Andelsboligen kan være et glimrende alternativ til en forældrekøbt ejerlejlighed

Hvis boligen skal ligge i nærheden af de populære havnebade, som er skudt op i Københavns Havn inden for de senere år, eller den relativt nye Amager Strandpark, skal man altså regne med, at prisen i gennemsnit ligger mindst 15 pct. over tilsvarende boliger i kommunen – og dyrest er Havneholmen med en pris på næsten tre fjerdele mere end gennemsnittet.

Relaterede artikler

13. June 2013
Boligsidens Markedsindeks har vist, at priserne på lejligheder og villaer og rækkehuse har...
12. June 2013
Det går rigtig godt med salget af ejerlejligheder. Antallet af solgte lejligheder er...

 

Læs mere

Guide: Sådan gør du et gammelt parcelhus moderne
3. marts 2018   ·   4 MIN

Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Boliganalyse: ’Den rådne banan’ er slet ikke så rådden
20. september 2017   ·   3 MIN

18 kommuner er dyrere end før finanskrisen
17. september 2017   ·   2 MIN

Priser på lejligheder fortsætter med at stige
7. september 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning
20. april 2018   ·   3 MIN
Her bor de danske singler
18. april 2018   ·   3 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646