Nørrebro_Wesselsgade
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   12. maj 2011   ·   2 MIN

Prisstabiliteten fortsætter på boligmarkedet

Salgspriserne på ejerboliger står stort set stille, og dermed fortsætter den helt stabile prisudvikling på boligmarkedet. Salgstiderne bliver dog stadig kortere. Det fremgår af en opgørelse over udviklingen for april måned fra boligsiden.dk.

Noget tyder på, at tiderne med store boligprisfald for alvor er ovre. I hvert fald fortsætter boligmarkedet den positive udvikling med yderst stabile priser. Over de sidste 12 måneder er priserne på f.eks. villaer og rækkehuse kun faldet med en halv pro-cent, mens priserne på fritidshuse og ejerlejligheder kun er faldet med henholdsvis 1 pct. og 1½ pct i samme periode. Det viser det nyeste salgsindeks over april måneds salgspriser fra boligsiden.dk.

”Priserne rokker sig stort set ikke ud af flækken. Huspriserne er steget med 1 pct. den seneste måned, men på årsplan er de faldet ½ pct., og sådan så billedet også ud for en måned siden,” forklarer kommunikationschef Birgit Daetz fra boligsiden.dk.

Når det gælder ejerlejlighederne, er priserne derimod faldet en anelse det seneste år, nemlig 1½ pct. Det skyldes primært et prisfald henover april måned på 2½ pct. Fritidshuse er stort set på samme niveau som i marts måned, og på årsplan er de faldet med 1 pct.

Boligsælgerne vilde som aldrig før
Hvor prisudviklingen står i stampe, er boligudbuddet markant stigende.
”Det samlede boligudbud er i dag på 81.900 og har aldrig været så højt. For at give et billede af udviklingen, så er det nuværende udbud steget med over 4.800 boliger – på én måned. Boligsælgerne er med andre ord vilde som aldrig før. Og når udbuddet sti-ger, siger al logik, at så må priserne falde. Derfor bliver det interessant at følge pris-udviklingen i den kommende tid. Og prisstigninger, tror jeg i hvert fald ikke på, ligger lige for,” siger Birgit Daetz.

Indtil videre har det stigende boligudbud ikke haft den store indflydelse på den tid, det tager at sælge sin bolig. Salgstiderne bliver nemlig fortsat kortere og kortere.
På en måned er salgstiden for villaer og rækkehuse faldet med 3 pct. og ligger nu i gennemsnit på lige godt seks måneder. Endnu bedre ser det ud for ejerlejlighederne, hvor salgstiden i forhold til for en måned siden er faldet med 4 pct., så sælgerne i gennemsnit kun venter i godt 5 måneder, før handlen er i hus. Og så er det godt nyt til sælgerne af fritidshuse, at salgstiden for disse er faldet med 4 pct. den seneste måned, om end man må regne med, at der går lidt over ni måneder, før man har fundet en køber.

”De, der netop har solgt deres bolig, oplever, at det går hurtigere end tidligere. Men med til historien hører, at der er rigtig mange boliger, der har stået til salg meget længe og fortsat gør det. Det er med til at presse boligudbuddet op på det rekordhøje niveau, vi ser i dag,” siger Birgit Daetz.

Se april måneds salgsindeks her

Relaterede artikler

13. June 2013
Boligsidens Markedsindeks har vist, at priserne på lejligheder og villaer og rækkehuse har...
12. June 2013
Det går rigtig godt med salget af ejerlejligheder. Antallet af solgte lejligheder er...

 

Læs mere

Boligkøbere fik rabat på 6,3 milliarder kroner i 2017
23. februar 2018   ·   2 MIN

Salget af ejerlejligheder falder i de største byer
21. februar 2018   ·   3 MIN

Unikke boliger: Køb et stykke Danmarkshistorie
17. februar 2018   ·   3 MIN

Her er flest huse til salg i mere end et år
15. februar 2018   ·   2 MIN

Vinter-OL på boligmarkedet: Se årets vindere
10. februar 2018   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN
Boligoptimismen spirer – men alle skal med!
5. februar 2018   ·   3 MIN
Pristjek: Her får du mest sommerhus for pengene
20. februar 2018   ·   3 MIN
Nye tal: Stor ulighed på det danske boligmarked
13. februar 2018   ·   2 MIN
Salget af byggegrunde boomer
31. januar 2018   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646