Marina Langeland
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Uncategorized   8. september 2010   ·   2 MIN

Prisfald på langelandske sommerhuse stopper

Udbudspriserne på Langelands sommerhuse er efter to års fald stabiliseret og viser faktisk tegn på stigning. Imidlertid ligger priserne et godt stykke under gennemsnittet på landsplan.

Selv om sommeren er forbi for i år, tyder meget på, at efteråret bliver et fornuftigt tidspunkt at købe sommerhus på Langeland. For efter to år med næsten uafbrudte prisfald lagde udbudsprisen sig fra første til andet kvartal i år på et næsten stabilt niveau.

I hvert fald blev næsten to års uafbrudt prisfald afløst af en lille stigning i priserne fra første til andet kvartal i år.
Således koster en kvadratmeter sommerhus på Langeland nu knap 17.000 kroner, når man ser på gennemsnitsprisen for månederne april, maj og juni i år.

”Det kan svinge en anelse fra måned til måned alt afhængig af, hvilken type og størrelse sommerhuse langelænderne sætter til salg, men der er klare tegn på, at markedet har fundet stabilitet”, fortæller Birgit Daetz fra Boligsiden.dk, som har samlet de nye tal til Boligmarkedet.

Udbudspris steg i 2. kvartal
”Faktisk steg udbudsprisen med 500 kroner fra første til andet kvartal, men det kan bero på flere ting; for eksempel en stigende optimisme blandt sælgerne og forventningen om øget køberinteresse i sommermånederne”, siger Birgit Daetz.

Mens udbudspriserne stiger på Langeland, har de på landsplan ligget helt stabilt fra fjerde kvartal i fjor til udgangen af juni i år. Overvejer man at købe sommerhus på Langeland, er det derfor nok en god idé snart at realisere drømmen.

”Selv om priserne er begyndt at stige igen på Langeland, er der stadig langt op til niveauet for resten af landet. Sommerhusene på Langeland er alt andet lige stadigvæk gennemsnitligt 15 procent lavere end i det øvrige Danmark”, fastslår Birgit Daetz.

Sommerhus på Langeland-Foto fra Ejendomsmæglerfirmaet Andersen & Thomsen

Foto venligst udlånt af Ejendomsmæglerfirmaet Andersen & Thomsen

Liggetider falder
Mens priserne på Langeland altså er begyndt at stige igen, falder liggetiderne til gengæld – og det er helt i takt med mønstret for det øvrige Danmark. Liggetiderne, som er den tid de udbudte boliger har stået til salg i, steg ellers nærmest konstant siden starten af 2008 og altså i takt med det generelle prisfald på fritidsboliger.

”Kurven knækkede imidlertid i årets andet kvartal, hvor den gennemsnitlige liggetid toppede med godt 400 dage, eller 13 måneder. Det er helt i tråd med, at udbudspriserne nogenlunde samtidig viser tegn på stabilitet”, siger Birgit Daetz.

Tallene indikerer således, at sommerhusene bliver solgt hurtigere, og at priserne nu svarer til købernes forventninger.

”Nu skal man aldrig tage munden for fuld, men det ser ud til, at priserne på Langeland i hvert fald ikke falder mere. Og de mæglere på Langeland, vi har talt med, fortæller da også, at interessen er ved at vende tilbage. Så hvis man går med seriøse overvejelser om sommerhus på Langeland, må man jo gøre op med sig selv, hvor lang tid man tør have is i maven”, slutter Birgit Daetz.

Kategorier

Uncategorized

Emner

Relaterede artikler

 

Læs mere

Boligpriserne falder i Hovedstaden og stiger i Syddanmark
9. januar 2017   ·   2 MIN

Det troede vi om 2016: et kig i bakspejlet
31. december 2016   ·   2 MIN

70.000 kliks: Her er årets mest populære sommerhuse
29. december 2016   ·   2 MIN

Her er Danmarks mest julede adresser
24. december 2016   ·   2 MIN

Det kan løfte salgsprisen: Fik du energirenoveret i 2016?
22. december 2016   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Rekordstort salg af byggegrunde
16. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646