København april 2010
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Boligomsætning   5. maj 2010   ·   3 MIN

Køb studielejlighed i København for 3.000 kr. om måneden

En ejerlejlighed i hovedstaden behøver ikke være ret meget dyrere end et kollegieværelse. Afhængig af finansieringen kan man netop nu vælge mellem 12 ejerlejligheder i København til en ydelse på under 3.000 kr. om måneden.

De senere års massive prisfald på ejerlejligheder i København har nu sendt priserne så langt ned, at det i flere tilfælde kan være en fordel at købe en ejerlejlighed i stedet for at snuppe et kollegieværelse – hvis man overhovedet kan få sådan et.

De københavnske kollegieværelser koster nemlig helt op til omkring 4.000 kroner om måneden for de dyreste, og det er mere, end en række ejerlejligheder i byen koster i månedlig ydelse. Boligsiden.dk har nærstuderet de billigste studielejligheder i København, og de fås for helt ned til 2.900 kr. om måneden

”Det kommer selvfølgelig an på, hvordan man vælger at finansiere boligkøbet, men det behøver faktisk ikke koste mere end 3-4.000 kroner om måneden at købe og bo i sin egen lejlighed. Det kan lade sig gøre i dag, fordi priserne de fleste steder i hovedstaden er faldet med omkring en tredjedel siden pristoppen for omkring tre år siden”, forklarer Boligsidens kommunikationschef Birgit Daetz.

Ejerlejlighed billigere end kollegium
Det er klart, at man ikke finder de billigste lejligheder i det indre København, men mindre kan vel nok gøre det til en start.
Den billigste lejlighed finder man således på Frederikssundsvej i Brønshøj – blot otte kilometer fra Københavns Rådhusplads.
Lejligheden er på 28 kvm. og koster 348.000 kr., og prisen er endda reduceret med 41 pct., siden boligen først blev udbudt for et år siden. Den månedlige nettoydelse er på 2.904 kr. – brutto koster lejligheden et par hundrede kroner mere.

Der er netop nu 12 lejligheder til under 600.000 kroner til salg i Københavns Kommune. Den dyreste koster lige godt 5.000 kroner brutto om måneden. Til sammenligning koster et kollegieværelse på for eksempel Bispebjerg Kollegiet i Københavns Nordvest-kvarter godt 3.300 kroner eksklusiv forbrug, og så er der måske fidus i at købe sin egen bolig?

En investering i fremtiden
”Et boligkøb er tillige en investering i fremtiden, men der er mange købere – både potentielle og reelle – i markedet i øjeblikket. Det påvirker priserne opad. Og når man i dag kan få en god ejerlejlighed i København for under en halv million eller lige omkring, er det måske en god idé at kigge efter lejlighed allerede nu”, lyder anbefalingen fra Birgit Daetz.

Hvor kollegiet ved foden af Bispebjerg Bakke altså koster det meste af SU’en, kan man i samme kvarter – blot en kilometer derfra – få sin egen lejlighed på Peter Ipsens Allé til under 4.000 kroner om måneden. Så får man tillige 34 kvm. at boltre sig på. Og lejligheden er endda i tip-top stand.

Som nævnt er priserne på ejerlejligheder faldet markant, hvilket har stimuleret købernes interesse igen. Samtidig er der hver sommer lange ventelister til de københavnske kollegier, og derfor er det en god idé allerede nu at kigge på studielejlighed – hvis tankerne går i den retning.

Køb nu og spar penge
”Hvert år stormer tusindvis af studerende til universitetsbyerne – og i særdelseshed København. Så det gælder om at komme ud og kigge på lejlighed allerede nu”, siger Birgit Daetz og slutter:

”Jeg tror ikke på, at priserne falder mere i København i denne omgang. Snarere tværtimod. Derfor er mit råd til de unge og deres forældre; køb hurtigst muligt, hvis I alligevel planlægger at investere i en studielejlighed. Der kan være mange penge at spare nu i forhold til om et par måneder.”

Relaterede artikler

13. June 2013
Boligsidens Markedsindeks har vist, at priserne på lejligheder og villaer og rækkehuse har...
12. June 2013
Det går rigtig godt med salget af ejerlejligheder. Antallet af solgte lejligheder er...

 

Læs mere

Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Boliganalyse: ’Den rådne banan’ er slet ikke så rådden
20. september 2017   ·   3 MIN

18 kommuner er dyrere end før finanskrisen
17. september 2017   ·   2 MIN

Priser på lejligheder fortsætter med at stige
7. september 2017   ·   2 MIN

Her er huspriserne højere end før finanskrisen
13. juli 2017   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN
Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646