Dør foto: Emil Boje
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Boligtyper   17. februar 2010   ·   2 MIN

Udbudspriser i Rebild Kommune steg med 23 pct. i 2009

Boligmarkedet i Nordjylland er landets mest stabile, men de nordjyske kommuner imellem er der synlige forskelle på prisudviklingen.

Udbudspriserne på villaer og rækkehuse i Rebild Kommune tog et markant hop opad i løbet af sidste år. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris var således 23 pct. højere ved udgangen af 2009 i forhold til samme tidspunkt året forinden.

Det fremgår af dugfriske tal fra boligsiden.dk. Tallene skal sammenholdes med, at priserne i Nordjylland som helhed holdt sig helt stabile i samme periode. På landsplan faldt de med 11 pct. Udviklingen i Rebild er derfor til at få øje på.

”Det er en meget stor stigning, men bag tallene gemmer sig, at hele prisstigningen kommer over en enkelt måned i efteråret. Her er der tilsyneladende sat en stribe dyre huse til salg, der trækker udbudsprisen i Rebild Kommune voldsomt i vejret”, forklarer Birgit Daetz, der er Boligsidens kommunikationschef.

Dyrere huse i Støvring
Fra oktober til november steg udbudsprisen i Rebild nemlig med præcis 2.000 kroner til det nuværende niveau på 11.900 kroner. Før det skete, havde priserne i kommunen ellers ligget helt stabilt i godt halvandet års tid.

”Det er især i Støvring og omegn, at de dyrere huse blev sat til salg midt på efteråret. Men Nordjylland som helhed har landets mest stabile boligmarked set over det seneste år – om end der er udtrykkelige forskelle imellem de enkelte kommuner”, siger Birgit Daetz.

Størst fald på Læsø
Ud af landsdelens 11 kommuner er der prisstigninger i de fire. Det er – ud over Rebild – Hjørring, hvor prisen er steget med 0,7 pct., samt Frederikshavn og Morsø med prisstigninger på henholdsvis 5,4 pct. og 8 pct.

I de øvrige syv nordjyske kommuner er kvadratmeterpriserne faldet med mellem 1 og 5,2 pct. Og det er vel kun en overraskelse for de færreste, at prisfaldet er størst på Læsø.

Læsø er samtidig den eneste kommune i Nordjylland, hvor liggetiderne er steget i det forgangne år. Knap 20 pct. er stigningen, så det i dag tager næsten 17 måneder i gennemsnit at sælge de 36 huse, der står til salg på øen.

”I de øvrige nordjyske kommuner er liggetiderne faldet – mest i Aalborg, hvor faldet er på 25 pct. Dermed står Aalborg Kommune for Nordjyllands korteste gennemsnitlige liggetid – godt syv måneder står husene til salg, før de forsvinder fra internettet”, slutter Birgit Daetz.

Relaterede artikler

25. November 2017
Boligsiden.dk undersøger tendenserne på boligmarkedet i Danmark og udgiver én artikel for...
15. November 2017
Aarhus og Aalborg topper listen over kommuner med størst nettotilflytning i perioden 2014...

 

Læs mere

Her er flest huse til salg i mere end et år
15. februar 2018   ·   2 MIN

Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Boliganalyse: ’Den rådne banan’ er slet ikke så rådden
20. september 2017   ·   3 MIN

18 kommuner er dyrere end før finanskrisen
17. september 2017   ·   2 MIN

Priser på lejligheder fortsætter med at stige
7. september 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN
Boligoptimismen spirer – men alle skal med!
5. februar 2018   ·   3 MIN
Nye tal: Stor ulighed på det danske boligmarked
13. februar 2018   ·   2 MIN
Salget af byggegrunde boomer
31. januar 2018   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646