Midt i byen  foto: Mikael Müller, fotomikael.dk
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   20. november 2009   ·   3 MIN

Lejligheder på storbyernes gader og stræder bliver hurtigst solgt

Århusianere og københavnere dominerer listen over de 10 gader i landet, hvor ejerlejlighederne hurtigst bliver solgt. Korteste liggetid er på kun to dage, og det er primært lejligheder i den prisbillige ende, der sælges hurtigst.


Ejerlejlighederne går som varmt brød hos bageren flere steder i landets to største byer. Med liggetider på helt ned til kun to dage er det Århus og København, der i den grad præger listen over de 10 gader i landet, hvor boligejerne hurtigst får solgt deres ejerlejlighed.

Tallene fremgår af en ny opgørelse, som Boligsiden.dk offentliggør. Øverst på listen finder man Otto Ruds Gade i Århus N. Her er den gennemsnitlige liggetid på de fem ejerlejligheder, som er fjernet fra internettet i løbet af året, på bare 26 dage.

”Her er liggetiderne på de solgte lejligheder på mellem 11 og 50 dage, men nummer to på listen, Helmer Søgaards Allé i Kastrup brillerer med at have lejligheden, der er solgt hurtigst. Det er en lejlighed til omkring 1 mio. kr., som blev solgt på bare to dage”, fortæller kommunikationschef hos Boligsiden.dk Birgit Daetz.

Århus N også på 3. pladsen
Gaden i Kastrup er imidlertid en måned ’bagud’ i forhold til listens etter. På Helmer Søgaards Allé tager det nemlig gennemsnitligt 56 dage at sælge sin lejlighed.
Og sør’me om ikke Århus N også kan prale af at have endnu en gade med helt i top over de veje i landet, hvor ejerlejlighederne sælges hurtigst. Langelandsgade indtager nemlig tredjepladsen med en salgstid på i snit 60 dage.

I det hele taget står der stort set København og Århus på hele listen. I hvert fald, hvis man regner Frederiksberg og Hvidovre med ind under landets største by. Frederiksberg er nemlig nummer fem og Hvidovre nummer syv.

”Noget tyder på, at sælgerne i de to store byer er skrappest til at få solgt i en fart, for det er kun Stenløse i Nordsjælland, der kiler sig ind på vores liste – som nummer ni over de gader, hvor man hurtigst får solgt sin lejlighed. I Stenløse tager salget i gennemsnit 83 dage”, Siger Birgit Daetz.

Billige lejligheder er populære
Hun hæfter sig især ved, at det – med få undtagelser – er ejerlejlighederne i den billige ende, som er populære.

”På syv af de ti gader koster ejerlejlighederne fra 1 til 1,5 millioner kroner, mens prisniveauet på gaden i Valby spænder fra godt en halv million til lige under 2 millioner. På Sprogøvej i Frederiksberg samt i København S ligger priserne på cirka 2 millioner kroner”, forklarer Birgit Daetz.

Forklaringen er uden tvivl, at priserne er kommet ned i et leje, hvor det igen er realistisk for de unge studerende og andre førstegangskøbere at komme ind på boligmarkedet.

”Og de almindelige enfamiliehuse er også kommet ned i et prisleje, hvor det igen er attraktivt for lejligheds-ejerne i storbyerne at komme videre i boligfødekæden. Derfor dominerer gaderne i Århus og København listen over de hurtigste salgstider”, slutter Birgit Daetz.

Top 10 korteste salgstider, ejerlejligheder*

1 Otte Ruds Gade 8200 Århus N 5 lejligheder, 26 dage
2 Helmer Søgårds Allé 2770 Kastrup 5 lejligheder, 56 dage
3 Langelandsgade 8200 Århus N 6 lejligheder, 60 dage
4 Lundbyesgade 8000 Århus C 7 lejligheder, 69 dage
5 Sprogøvej 2000 Frederiksberg C 7 lejligheder, 75 dage
6 Ved Amagerport 2300 København S 6 lejligheder, 78 dage
7 Baunebakkevej 2650 Hvidovre 5 lejligheder, 80 dage
8 Lauravej 2500 Valby 10 lejligheder, 81 dage
9 Sandalsparken 3660 Stenløse 10 lejligheder, 83 dage
10 Ourøgade 2100 København Ø 5 lejligheder, 84 dage

*Kilde: Boligsiden.dk
– Oversigten viser den gennemsnitlige liggetid for ejerlejligheder fjernet på en given vej i et givent postnummer. Liggetider angivet i den højre kolonne.
– Veje hvor der er fjernet mindre end 5 ejerlejligheder er sorteret fra. Antal solgte emner er angivet i kolonne to fra højre.
– Ejerlejligheder der er fjernet og sat til salg igen inden for 3 måneder er ligeledes frasorteret.

Relaterede artikler

26. November 2016
København og Århus skiller sig ud fra andre byer ved foreløbigt at have meget få...
30. July 2016
En delelejlighed kan være et godt alternativ til et kollegieværelse, egen lejlighed eller...