Familie og hus
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   8. oktober 2009   ·   3 MIN

Enfamiliehuse sælges hurtigere

Der bliver nu sat færre huse til salg, men til gengæld bliver flere solgt inden for de første 90 dage af udbudsperioden


Det er endnu for tidligt at sige, at boligmarkedet er vendt. Men noget tyder på, at der sker en lille bedring i disse måneder. Nye tal fra Boligsiden.dk viser nemlig, at der nu er hurtigere omsætning i enfamiliehusene.

Andelen af huse, der bliver taget af internettet inden for de tre første måneder er atter stigende efter et gevaldigt dyk i efteråret 2008 og gennem de første måneder af i år.

I starten af 2008 blev 38 procent af alle enfamiliehuse fjernet fra nettet i løbet af de første 90 dage. Det tal faldt støt gennem sidste år; lavpunktet blev nået i december måned, hvor kun 17 procent af husene havde fået ny ejer inden for de første tre måneder i udbud.

”Fra januar og til juni steg tallet imidlertid måned for måned, og i juni – som er de seneste sikre tal, når vi kigger på en tre måneders periode – var det godt hver fjerde hus, der var fjernet fra nettet inden for tre måneder”, fortæller Birgit Daetz, kommunikationschef hos Boligsiden.dk.

Helt præcist er 28% af enfamiliehusene fra juni ikke længere til salg. Dermed ligger andelen på samme niveau som juli-august 2008. Og noget tyder på, at de fjernede boliger rent faktisk også er solgt. Det bekræfter en rundringning til en håndfuld ejendomsmæglere. Mæglerne anfører nemlig, at man ikke binder sig kontraktligt i et halvt år hos en given mægler og så fjerner sin bolig, hvis ikke den også er solgt. Samtidig er sælgerne blevet mere realistiske i forhold til den pris, de kan opnå ved et salg.

”Der er en stigende tendens til, at sælgerne sætter en mere skarp pris fra start. Det er naturligvis et godt fundament for et hurtigt salg”, siger kommunikationschef hos Nybolig Eva Nørgaard Petersen.

10% er fjernet inden en måned

Når det gælder de huse, der er taget af nettet allerede inden for den første måned af udbudsperioden, er mønstret identisk. I august og september sidste år ’forsvandt’11 procent af husene på under en måned. Måneden efter – i oktober – dykkede tallet til blot syv procent. I december var det helt nede på under fem procent.

”Siden er det steget svagt måned for måned, og i august var det mere end hver tiende hus, der var fjernet fra nettet i løbet af de første 30 dage”, siger Birgit Daetz.

Der er selvfølgelig langt til de glade dage, men en langsom fremgang spores. Det skyldes i høj grad, at markedet for ejerlejligheder også er i bedring.

Lejligheder holder fødekæden i gang

”Når der er bedre omsætning i ejerlejlighederne, smitter det af på parcel- og rækkehusene. For så holdes fødekæden i gang; det bliver nemmere for ejerlejlighedsejerne at komme videre til hus og have, fordi det er nemmere at sælge lejligheden”, siger Birgit Daetz.

Boligsidens tal er en indikation af, at der er bedre omsætning i husene på boligmarkedet. Og tallene skal ses i sammenhæng med, at der måned for måned bliver sat færre huse til salg. De sidste to måneder har antallet af nyudbudte huse været 4.000. Det er de laveste månedstal i 2009. Til sammenligning blev der i gennemsnit sat 5.000 nye huse til salg om måneden i 2008.

Relaterede artikler

13. August 2018
Indblik er i denne uge skrevet af Uffe Drejer, der er adm. direktør i home....
14. June 2018
I dag starter VM i fodbold med Brasilien, Tyskland og Spanien som de største favoritter....

 

Læs mere

Det går stærkt på sommerhusmarkedet
19. august 2018   ·   1 MIN

Dyrt eller billigt: Det koster et hus i din kommune
17. august 2018   ·   2 MIN

Hvert fjerde hus bliver nu solgt på under en måned
15. august 2018   ·   2 MIN

10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN

Størst og mindst: Se rekorderne på boligmarkedet
10. august 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huspriserne stiger i 65 kommuner
8. august 2018   ·   3 MIN
10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN
Sommerhuspriserne er eksploderet i Hovedstaden
22. juli 2018   ·   1 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646