Sommerhus ved vandet
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Boligtyper   2. august 2009   ·   2 MIN

Sommerhuset skal være billigt og ligge ved vandet

Danskerne vil kun betale 1,5 mio. kr. for sommerhuset og kræver også, at det ligger ved vandet. Umuligt, skulle man mene, men det er slet ikke tilfældet.

Sommertid er også tid til at se på nyt sommerhus. Og ifølge en analyse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har foretaget, går danskerne efter fritidshuse, der maksimalt koster 1,5 mio. kr. Samtidig skal huset ligge i kort afstand til vandet. Det er de to vigtigste faktorer, når vi shopper sommerhus.

Selv om det lyder som to krav, som dårligt kan forenes, er der faktisk tale om det stik modsatte. For ifølge Nyboligs undersøgelse er der over 2.200 sommerhuse til salg i det danske sommerland, der ligger mindre end 500 meter fra vandet, og som maksimalt koster 1,5 mio. kroner.

En hurtig søgning på Boligsiden.dk afslører, at der for tiden er knap 9.900 sommerhuse til salg i Danmark. Af disse er der 5.700 sommerhuse, som koster 1,5 mio. kr. eller derunder, og Nyboligs undersøgelse viser altså, at 2.242 af husene ligger under 500 meter fra vandet.

”Markedet for sommerhuse har været meget stille siden sidste sommer, blandt andet fordi afstanden mellem køber og sælger har været for stor. Men sammenligner vi købernes prioriteter med dagens sommerhusmarked, så er der over det meste af landet nu sommerhuse til salg, der matcher købernes jagt på drømmesommerhuset”, siger pressekoordinator hos Nybolig Jesper Elle.

Voldsomme prisfald i år
Selv om der altså er masser af billige sommerhuse ved de danske strande og søer, taler meget for, at udvalget i de kommende måneder vil stige. For godt nok har sommerhusene samlet set taget et prisdyk på over 16% siden toppen i efteråret 2007, men langt størstedelen af prisfaldet er kommet i år. Alene i 1. kvartal i år faldt sommerhuspriserne med 11,4% for så at stilne af i 2. kvartal, hvor priserne faldt langt mere beskedne 1,8%. Men samlet set et voldsomt prisfald på kun et halvt år.

”Det skyldes til dels, at sommerhuset for mange er lige dele nydelse og investering. Investeringselementet betyder, at sommerhusmarkedet i perioder kan have sin helt egen udvikling”, forklarer direktør for Realkreditrådet Ane Arnth Jensen i en kommentar til rådets dugfriske statistik over boligprisernes udvikling i årets første seks måneder.

Finanskrise rammer sommerhuse senere
Prisudviklingen på sommerhuse er således taget til i takt med, at finanskrisen har spredt sig, og derfor falder priserne en hel del senere end på det øvrige boligmarked. Men det store prisfald i år indebærer, at den gennemsnitlige værdi af de danske sommerhuse samlet set er faldet med 16% siden pristoppen – godt 1% mere end prisfaldet på parcel- og rækkehuse.

Vil man derimod gerne nå at nyde den sidste sommermåned i sommerhus ved vandet, er der som nævnt rigeligt at vælge imellem. Selv i de mest populære sommerhusområder; på Bornholm, for eksempel, er der 125 huse, der højest koster 1,5 mio. kr., og som ligger under 500 meter fra vandet; i Odsherred – med den populære Sejerø Bugt – opfylder 142 sommerhuse kriterierne; og langs den jyske vestkyst i Ringkøbing-Skjern og ved Jammerbugten er der 130 sommerhuse at vælge imellem.

Relaterede artikler

11. August 2017
Den villa i udbud, der er blevet set flest gange på Boligsiden.dk, har fået knap 40.000...
3. April 2017
Du kan nu sortere tvangsauktioner efter retskreds på Boligsiden.dk. På den måde kan du få...

 

Læs mere

Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Boliganalyse: ’Den rådne banan’ er slet ikke så rådden
20. september 2017   ·   3 MIN

18 kommuner er dyrere end før finanskrisen
17. september 2017   ·   2 MIN

Priser på lejligheder fortsætter med at stige
7. september 2017   ·   2 MIN

Her er huspriserne højere end før finanskrisen
13. juli 2017   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN
Boligoptimismen spirer – men alle skal med!
5. februar 2018   ·   3 MIN
Pristjek: Her får du mest sommerhus for pengene
20. februar 2018   ·   3 MIN
Nye tal: Stor ulighed på det danske boligmarked
13. februar 2018   ·   2 MIN
Salget af byggegrunde boomer
31. januar 2018   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646