Velkommen
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   24. april 2009   ·   2 MIN

Boligudbuddet fortsætter opad

Mens antallet af ejerlejligheder til salg fortsat bliver mindre, sætter stadig flere villaejere huset til salg. Hos Boligsiden steg det samlede antal nyudbud med 78% i årets tre første måneder.


Igen i marts måned steg boligudbuddet, så der i dag er omkring 8% flere boliger til salg end for et år siden. Det er især udbuddet af villaer og rækkehuse samt fritidshuse, der fortsætter opad. Således er der i dag 18% flere parcelhuse og 7% flere fritidshuse til salg end på samme tidspunkt sidste år. Det viser Realkreditrådets seneste tal på området.

Boligsiden følger trop med friske tal, der afslører, at der i marts måned blev lagt 78% flere nye boliger på boligsiden.dk, når man sammenligner med december 2008.

Faldende salg presser udbuddet opad
”Tallene dækker over, at aktiviteten på boligmarkedet er mindre om vinteren end i forårs- og sommermånederne. Hertil skal lægges, at finanskrisen nærmest lammede aktiviteten på markedet i de sidste måneder af 2008”, forklarer kommunikationschef hos Boligsiden Birgit Daetz.

I december sidste år kom der således blot 5.019 nye boliger i cirkulation på boligsiden.dk – et tal, der steg til 8.936 i sidste måned, altså en forøgelse på 78%.
Men de tal blegner en del, når man sammenligner med marts måned i fjor; her lagde ejendomsmæglerne på vegne af boligsælgerne 13.250 nye boliger op på boligsiden.dk

”Selv om de værste dønninger fra finanskrisen synes ovre, og danskerne tilsyneladende er mere villige til at sætte boligen til salg nu, så bliver der altså sat væsentligt færre nye boliger til salg i dag”, siger Birgit Daetz og fortsætter:
”Når det samlede boligudbud alligevel stiger, er forklaringen, at salget i perioden er dykket, så det er til at få øje på.”

17% færre lejligheder til salg
Det faldende salg presser priserne nedad, og det huer tilsyneladende ikke i hvert fald én stor gruppe på boligmarkedet: nemlig lejlighedsejerne.

Realkreditrådets tal afslører nemlig også, at udbuddet af ejerlejligheder er faldet med over 17% på et år. Alene i Københavns Kommune og Københavns Omegn er faldet på 29%. Mønstret går igen over hele landet, og af rådets opgørelse fremstår kun Esbjerg Kommune med et plus – på beskedne 3%.

Prisfald måske ovre
Men selv den udvikling kan vise sig at være ganske positiv for markedet; netop nu melder flere mæglere om et stigende salg – godt nok fra et meget lavt bundniveau – især i hovedstaden. Og det er især de mindre lejligheder, som kunderne efterspørger. Men udbuddet er nu mindre end efterspørgslen; der er simpelthen ikke nok små lejligheder til salg i eksempelvis København, lyder meldingen fra mæglerne.

”Det er klart, at den udvikling har en stabiliserende effekt på priserne. Der er derfor grund til at tro, at de værste prisfald på de mindre lejligheder er bremset. Hvis de økonomiske forhold blandt andet i form af historisk lave renter fortsætter med at være så gunstige, så vil det ikke overraske, hvis priserne forbliver på eller omkring det nuværende niveau”, vurderer Birgit Daetz.

Relaterede artikler

24. July 2018
I kroner og øre blev der omsat for 56 milliarder kroner huse i første halvår af 2018,...
31. July 2016
Var du en af de mange tusinde unge, der har søgt om plads på én af landets videregående...

 

Læs mere

Det går stærkt på sommerhusmarkedet
19. august 2018   ·   1 MIN

Dyrt eller billigt: Det koster et hus i din kommune
17. august 2018   ·   2 MIN

Hvert fjerde hus bliver nu solgt på under en måned
15. august 2018   ·   2 MIN

10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN

Størst og mindst: Se rekorderne på boligmarkedet
10. august 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huspriserne stiger i 65 kommuner
8. august 2018   ·   3 MIN
10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN
Sommerhuspriserne er eksploderet i Hovedstaden
22. juli 2018   ·   1 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646