Hus i solskin
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   4. marts 2009   ·   2 MIN

80% af alle boliger er til salg i mindst tre måneder

Siden juli er andelen af boliger, der sælges inden for de tre første måneder halveret. Mens markedet for fritidshuse er hårdest ramt og kørt delvis fast, går det igen fremad for ejerlejlighederne.


Efteråret har været ualmindelig hårdt ved boligmarkedet; siden juli måned er andelen af boliger, der bliver solgt inden for 90 dage, efter at til salg-skiltet er kommet op i vinduet, mere end halveret.

Da sommeren var på sit højeste var det således 42 % af alle boliger, der blev taget af internettet inden for de tre første måneder. I februar i år faldt andelen til 18 %.

Samtidig er der kommet flere og flere boliger til salg, og der tegner sig derfor et billede af, at sælgere er der masser af, mens køberne har is i maven og bare venter på den helt rigtige bolig til den helt rigtige pris.

Sommerhus det sidste vi investerer i

Ser man nærmere på de traditionelle boligtyper, er det netop nu kun 18 % af villaer og rækkehuse, der bliver taget af nettet inden for 90 dage. I juli var tallet 45 %. Men sælgerne af fritidshuse er under endnu mere pres.

”Markedet for fritidshuse ser ud til at være kørt helt fast. I dag er det over 90 % af alle fritidshuse, der stadig er til salg efter de første tre måneder. Når det går så trægt på netop dét marked, skyldes det, at sommerhus i en krisetid er det sidste, man investerer i. Helårsboligen er trods alt vigtigere”, siger kommunikationschef hos Boligsiden Birgit Daetz.

I juli sidste år blev 32 % af alle fritidshuse taget af nettet inden for 90 dage. Siden er andelen faldet med 3/4, og tallet er netop nu på kun 8 %.

Gang i ejerlejlighederne igen

Hvor så historisk få helårs- og sommerhuse bliver taget af nettet inden for de første 90 dage, er der fremgang at spore for ejerlejlighederne. Her var januar det historiske lavpunkt med kun 15 % emner solgt inden for tre måneder. Det tal steg til 18 % i februar, og ejendomsmæglerne især i København melder da også om, at der igen så småt er kommet gang i salget.

”Ifølge ejendomsmæglerne er der kommet gang i fremvisningerne igen, og antallet af vurderinger stiger. Så køberne er på vej tilbage. Det er primært de sælgere, som erkender, at prisen skal ligge lidt under markedsgennemsnittet, der så også får solgt deres bolig inden for en overskuelig tid”, siger Birgit Daetz.

Relaterede artikler

21. February 2018
Antallet af solgte ejerlejligheder i årets første måned ligger for første gang siden 2011...
13. February 2018
Det danske boligmarked er stærkt polariseret. En opgørelse over den gennemsnitlige...

 

Læs mere

Boligkøbere fik rabat på 6,3 milliarder kroner i 2017
23. februar 2018   ·   2 MIN

Salget af ejerlejligheder falder i de største byer
21. februar 2018   ·   3 MIN

Unikke boliger: Køb et stykke Danmarkshistorie
17. februar 2018   ·   3 MIN

Her er flest huse til salg i mere end et år
15. februar 2018   ·   2 MIN

Vinter-OL på boligmarkedet: Se årets vindere
10. februar 2018   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN
Boligoptimismen spirer – men alle skal med!
5. februar 2018   ·   3 MIN
Nye tal: Stor ulighed på det danske boligmarked
13. februar 2018   ·   2 MIN
Salget af byggegrunde boomer
31. januar 2018   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646