Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Pressemeddelelser   9. september 2015   ·   2 MIN

Boligsidens Markedsindeks: Prisstigningen bremset op på boligmarkedet

Efter markante stigninger i salgsprisen på ejerlejligheder i foråret, er priskurven fladet ud. I august steg salgsprisen på en ejerlejlighed blot 0,2 procent på landsplan, viser nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks.

I foråret var boligmarkedet rødglødende, og både salgspriser og antallet af handler fløj i vejret. I april steg salgsprisen på en ejerlejlighed med 3,1 procent på landsplan fra måneden før, men for hver måned der er gået siden, er stigningen blevet mindre og mindre. I august steg salgsprisen blot 0,2 procent fra måneden før, og kurven er dermed fladet ud.

”Salgspriserne steg markant især i starten af året, hvor renten faldt og ramte et lavpunkt. Det ansporede mange til at købe, og efterspørgslen fik priserne til at stige. Da renten igen begyndte at bevæge sig op, stoppede de helt store prisstigninger på ejerlejligheder, og priskurven er hen over sommeren fladet ud”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”I foråret var mange bekymrede for en boligboble, og boligmarkedet opførte sig også på mange måder ekstremt. Men udviklingen hen over sommeren viser, at stigningen i salgspriserne nu tager en velfortjent pause, og det kan få ro på et marked, der tidligere på året lå i overhalingsbanen”, siger Birgit Daetz.

Salgsprisen på en ejerlejlighed lå i august på 24.607 kroner pr. kvadratmeter, hvilket er 11,8 procent højere end i august 2014.

Månedsændring i kvadratmeterprisAprilMajJuniJuliAugust
Ejerlejlighed+3,1 %+1,5 %+0,9 %+0,4 %+0,2 %
Villa/Rækkehus+1,5 %+1,6 %+0,6 %0,0-0,3 %

Fald i salgsprisen for villaer og rækkehuse

Siden maj er stigningen i salgsprisen for villaer og rækkehuse også blevet mindre og mindre. Fra april til maj var stigningen på 1,6 procent, men i august faldt salgsprisen for første gang i år med 0,3 procent sammenlignet med måneden før.

”Udviklingen i huspriserne har ligesom med ejerlejlighederne været påvirket af renten, men da udgangspunktet for salgsprisen på villaer og rækkehuse var lavere end for ejerlejligheder, er prisudviklingen nu gået i minus”, siger Birgit Daetz.

I gennemsnit blev en villa eller et rækkehus solgt for 12.313 kroner pr. kvadratmeter i august måned. Trods faldet fra måneden før, ligger priserne stadig 7,9 procent højere end i august 2014.

Se Boligsidens Markedsindeks for villaer og rækkehuse som video

Boligmarkedet i august

Tallene fra Boligsidens Markedsindeks for august viser desuden et fald i udbuddet af villaer og rækkehuse over hele landet, mens udbuddet af ejerlejligheder til gengæld har været stigende i alle regioner. Der er kommet flest nye ejerlejligheder til salg i Region Sjælland, hvor udbuddet er steget med 6,3 procent fra måneden før, men også Region Hovedstaden har kunnet stampe 4,3 procent flere ejerlejligheder op sammenlignet med måneden før.

Nedslaget er den seneste måned steget med 7,3 procent for ejerlejligheder, mens det er faldet med beskedne 0,1 procent for villaer og rækkehuse.

Relaterede artikler

24. November 2017
Et flertal af landets ejendomsmæglere forventer prisstigninger på huse og sommerhuse det...
23. November 2017
20 procent, svarende til hver femte, har et maksimumbeløb på et boligkøb, der ligger på en...

 

Læs mere

Salget af ejerlejligheder er steget 80 procent på fem år
22. november 2017   ·   2 MIN

Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Boligpriserne falder, før købmanden lukker
14. november 2017   ·   4 MIN

Salgstiden på ejerboliger stiger
8. november 2017   ·   2 MIN

Boligudbud falder: Flere købere vil have små huse
2. november 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Top 20: Her stiger salget af sommerhuse mest
1. november 2017   ·   2 MIN
Køb 289 villaer for landets dyreste hus
4. november 2017   ·   2 MIN
Salgstiden på ejerboliger stiger
8. november 2017   ·   2 MIN
Quiz: Hvor godt kender du det danske boligmarked?
26. oktober 2017   ·   1 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646